POD LUPOM „ĆEVAP I GOSPA“ DIPLOME: U Derventi najavljuju da će biti još smanjenja zarada, ali i provera "papira"

N. ĐURIĆ

29. 03. 2021. u 17:19

NAKON smanjenja plata opštinskim funkcionerima koje su bile najveće u regionu, uz novi zahtev za smanjenjem „bogovskih plata“ direktora u javnim ustanovama, pod lupu stavljamo i takozvane „ćevap i gospa diplome“!

ПОД ЛУПОМ „ЋЕВАП И ГОСПА“ ДИПЛОМЕ:  У Дервенти најављују да ће бити још смањења зарада, али и провера папира

Foto: N. ĐURIĆ

Ovo, za „Novosti, najavljuje predsednik Skupštine grada Derventa, Mirko Zemunović, pod čijim kormilom je nova skupštinska većina (SDS, PDP, DNS)skrenula pažnju šire javnosti smanjenjem plata gradskim čelnicima koje su bile veće i od mesečnih primanja predsednika Srbije, gradonačelnika Beograda i njihovih kolega ne samo na Balkanu.

Plate su, kako smo pisali, smanjene gradonačelniku, njegovom zameniku, i predsedniku skupštine, a Zemunović je sam sebi, sa 4.100 maraka, platu smanjio za oko 1.300 KM, prelomnim 15. glasom, naspram 14 ruku sada opozicionog SNSD-a.

- Nova skupštinska većina, uz osetno smanjenje funkciuonerskih plata, izborila se i da đaci osnovci dobiju besplatan a srednjoškolci sufinansiran prevoz, kao i povećana izdvajanja za vantelesnu oplodnju, za boračko-invalidsku populaciju, za poljoprivredu i selo. Međutim, odlučni smo i da u hodu pročešljamo validnost i težinu diploma prije svih direktora i šefova u javnim ustanovama. Istovremeno, od rukovodilaca u javnim ustanovama i predizećima zatražićemo da sami sebi smanje plate i približe ih radničkim-najavljuje Zemunović.

Čelni čovek derventskog parlamenta obrazlaže da se zahtev odnosi na direktore koji su iznad zakonske granice podigli svoje zarade, koje su višestruko veće od radničkih. On ističe da je kucnuo čas i da se provere kuloarske glasine o sumnjivim diploma, čiji vlasnici, navodno, leškare u udobnim foteljama uz previsoke plate.

- Proverićemo da li ima lažnih diploma, pre svih onih iz Travnika i Međugorja, odnosno Širokog Brijega, a koju su diplomaci stekali dok su tamo pojeli ćevape, ili pomolili Gospi! Pozivamno ih da sami daju ostavke i odu, nego da se brukaju pred svetom, jer ćemo i tu drskost i bahatost obelodaniti-kategoričan je Zemunović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna