NAŠAO TORBU PUNU PARA I ZLATA I VRATIO VLASNIKU: NJegov brat Marko je sprečio samoubistvo, a par dana kasnije - i Nikola (16) je heroj!

Ninko ĐURIĆ

17. 03. 2021. u 21:15

PREDIVNA priča koja, posebno u ova turbulentna vremena, gaji nadu i veru u čovečnost i poštenje, počela je u utorak veče oko 21 čas kada je 16-godišnji Nikola Pejić, vraćajući se od druga, u Omladninskoj ulici kod Kružnog toka u Derventi na asfaltu uočio crnu torbicu.

НАШАО ТОРБУ ПУНУ ПАРА И ЗЛАТА И ВРАТИО ВЛАСНИКУ: Његов брат Марко је спречио самоубиство, а пар дана касније - и Никола (16) је херој!

Foto: N. Đurić

Osetivši da je poteška, odmah je o tome obavestio policiju, kolege njegovog brata Marka (22), koji je samo pre dva dana, skidanjem omče s vrata, sa još četvoricom policajaca učestvovao u akciji spašavanja dvadesetosmogodišnjaka iz Gradiške.

- Odmah sam nazvao 122. Policiju sam obavestio da sam pronašao potešku crnu torbicu i da je moj brat Marko njihov kolega policajac. Tek u stanici sam video sadržaj pronađenih stvari, kada je policajac počeo da vadi iz torbice novčanik sa dokumentima, novčanicama, vrećice zlata i drugog nakita - priča za „Novosti“ Nikola.

Kako nezvanično saznajemo u pronađenoj torbici bilo je više od 400 grama zlata i drugog nakita, uz više hiljada maraka.

U Policijskoj stanici u Derventi ubrzo se pojavio vlasnik izgubljene torbice. Imao je sreću da je na njih nabasao baš Nikola Pejić, junak priče za diku ne samo Dervente i Posavine.

Foto: N. Đurić

Mesto gde je našao torbicu

- Nijednog trena kod mene nije ni postojala dilema da odmah vratim tuđe nađeno. Moram priznati da me je na to dodatno podstakla činjenica da mi je otac Darko vojno lice, a da se brat Marko kao policajac upravo istakao u spašavanju ljudskog života. Opet bih sve isto učini - s osmehom i neskrivenim ponosom ističe ovaj učenik prvog razreda, zanimanja mehatronike, derventskog SŠC „Mihajlo Pupin“.

Foto: N. Đurić

Braća za primer i ponos

 

PORODICA ZA PONOS

NIKOLA, učenik, i Marko, policajac, su sinovi za ponos i uzor ne samo majke Sanele-Suze i oca Darka Pejića.

- Uz našu majku veliki uticaj na naš odgoj uživamo ljudskosti ali i aktuelnoj profesiji vojnog lica našeg oca. Bio je i u mirovnoj misiji u Africi - ističu, za „Novosti“ braća Pejić, koji, inače, vode poreklo sa legendarnog Ozrena.

Foto: N. Đurić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!