ODALA IH SKUPA KOLA I LAGODAN ŽIVOT: Detalji policijske akcije „Splav“ i hapšenja u Derventi (FOTO)

N. ĐURIĆ

16. 03. 2021. u 21:53

POLICIJA je u akciji „Splav“, kako saznaju „Novosti“, uhapsila Dervenćanina Bojana Legina (40) i Danijela Đurića (29), iz Broda, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet droge.

ОДАЛА ИХ СКУПА КОЛА И ЛАГОДАН ЖИВОТ: Детаљи полицијске акције „Сплав“ и хапшења у Дервенти (ФОТО)

Foto: O. M.

Oni su “pali” u okviru akcije na derventskom području gde je uz desetak kilograma opojne droge spid, pronađena i ilegalna laboratorija za uzgoj marihuane.

Naši izvori navode da je Legin odranije poznat policiji i da je često dovođen u vezu poslovima s drogom.

- Legin je početkom januara uhapšen u Brodu, kada je kod njega pronađena pozamašna količina droge, ali se nije zadugo zadržao iza rešetaka. Dervenćanima „bode“ oči da praktično ništa valjano ne radi, a vozi skupocena vozila i, uz atraktivne nekretnine, lagodno živi. Ipak, Dervenćani su naprosto šokirani vestima da, navodno, Legin u svom posedu u gradu na Ukrini, uz dilanje raznih droga, ima i svoju, ili čijem već posedu, ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane-kazuje naš izvor.

Sumnjivi poslovi i život „na visokoj nozi“ Danila Đurića, para oči sugrađana i u susednom Brodu. Njegovo ime se spominje među uhapšenima i u oktobru prošle godine na privatnoj „korona žurci“ među 19 okupljenih muškaraca u Sijekovcu, kod Broda.

-Pretresom Danila Đurića i vozila koje on koristi pronađeno je i oduzeto ukupno pet paketića sa 6,1 gramom kokaina-saopštila je policija prilikom hapšenja i razbijanja „korone žurke“.

Foto: O. M.

Legin i Đurić su uhapšeni u akciji koju sprovode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Iz MUP-a RS su saopštili da su izvršeni pretresi na četiri lokacije na derventskom području u cilju sprečavanja ilegalne proizvodnje i prometa opojnim drogama.

-U ovim aktvnostima slobode su lišena dva lica - B.L. i D.Đ. iz Dervente zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnim drogama-saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prilikom pretresa na jednoj od lokacija pronađena je i ilegalna laboratorija za uzgoj marihuane. Do sada je pronađeno i oduzeto oko deset kilograma opojne droge spid-naveli su iz MUP RS.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!