VAKCINACIJA GRAĐANA VUKOSAVLJA: "Sputnjik V" siguran u borbi protiv korone

Vid Blagojević

27. 03. 2021. u 15:11

U OKVIRU borbe protiv pandemije medicinari modričkog Doma zadravlja i Kuće zdravlja iz Vukosavlja počela su vakcinaciju i stanovništva opštine Vukosavlja.

ВАКЦИНАЦИЈА ГРАЂАНА ВУКОСАВЉА: Спутњик V сигуран у борби против короне

Foto: V. Blagojević

 Kako kažu lekari porodične medicine iz Vukosavlja velika je zainteresovanost građana za vakcinisanje, a prvog dana je vakcinisano 15 pacijenata starijih od 65 godina. Među prvima vakcinu su primili Slobodan Svitlica i Džemila Bajrić.

Oni smatraju da se jedino vakcinom Sputnjik svi mogu zaštititi od virusa korona, odlično se osjećaju i apleuju na građane da se vakinišu i zaštite svoje ali zdravlje svojih najmilijih.

-Odlično se osećam nakon prijema vakcine, kao da me je komarac ubo. Ništa opasno nije i svakome bi preporučio da se vakciniše radi svog zdravlja i da budu bezbedniji - rekao je Slobodan Svitlica. Isto preporučuje i baka Džemila Bajrić koja ima 83 godine.

-Vakcinisala sam se protiv te korone, mada je se ne plašim Zanam da je jednom umreti, danas ili sutra svejedno mi je. Međutim moram se paziti i čuvati da ne bi zarazila nedaj Bože moje najdraže, zato trebe primiti vakcinu - kaže baka Džemila.

Foto: V. Blagojević

 

U Kino sali Srpskog kulturnog centra u Modriči uporedo sa modričanima vakcinišu se građana opštine Vukosavlje, Za sada kako kažu ljekari porodične medicine iz Vukosavlja prijavljeno je preko 120 građana za vakcinaciju i sve je veći broj zainteresovanih.

- Prema protokolu sve ide svojim tokom.Ovdje u Kino Sali imamo sve potrebne uslove koje je pripremio modrički Dom zdravlja. Odaziv je veliki, pacijenti su zainteresovani za vakcinaciju i redovno se javljaju porodičnim ljekarima da bi bili na spisku za vakcinaciju - kaže Danijela Maksimović lekar porodične medicine u Kući zdravlja u Vukosavlju

Za proteklu godinu dana 58 građana Vukosavlja bilo je zaraženo virusom korona, od kojih je petoro trenutno na lečenju. Borbu za život sa koronom izgubilo je 9 pacijenata, a 49 je izlečeno. Pod nadzorom lekara u kućnoj izolacija do sada je bilo 420 građana.

Vakcinacija građana Vukosavlja biće nastavljena i narednih dana u skladu sa prioritetima i terminima koje građani dobiju od svojih timova porodične medicine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)