SRBI -NAROD KOJI VASKRSAVA: Snažna poruka bijeljinskog gradonačelnika povodom godišnjice NATO bombardovanja

V. MITRIĆ

24. 03. 2021. u 22:51

LJUBIŠA Petrović, gradonačelnik Bijeljine, povodom 2 godine od NATO bombardovanja Srbije i SR Jugoslavije, obratio se sugrađanma, prijateljima iz Srbije i Crne Gore.

СРБИ -НАРОД КОЈИ ВАСКРСАВА: Снажна порука бијељинског градоначелника поводом годишњице НАТО бомбардовања

Foto: V.Mitrić

 

- Večeras se sećamo dana kad je 1999. godine počela agresija NATO na Saveznu Republiku Jugoslaviju, koja je označila konačni sumrak prava i pravde ne samo na prostoru bivše zajedničke države, nego i mnogo šire - kaže bijeljinski gradonačelnik. - Svi pamtimo sedamdeset i osam dana strepnje i bola zbog poginulih članova porodica, prijatelja, komšija, kolega, uništenih mostova, fabrika, škola, crkava i svega što život znači. U tim danima pokazali smo da je otpor moguć, ma kako neprijatelj bio moćan i veliki.

Ipak, ističe Petrović, „gubici su bili ogromni, a posledice agresije se još osećaju, kao što je to, uostalom, i u Republici Srpskoj - ne samo u bolu koji traje sve ove godine, već i zbog posledica materijalnog razaranja i trovanja prirode kojem smo bili izloženi prilikom vazdušnih udara“ .

- Ne zaboravimo da srpski narod nije jednom vaskrsao, čak i onda kada je izgledalo da je to nemoguće. Srbija i Crna Gora svaki dan pokazuju da se može uzdići iz ruševina koje je najjači vojni savez ostavio iza sebe, a sigurni smo i da će naši gradovi, sela, polja, manastiri i crkve na Kosovu i Metohiji ponovo biti bezbedni za život svih ljudi koji žive u ovoj pokrajini, bez veštačkih administrativnih linija prema centralnoj Srbiji. Semberija i večeras pamti svoju i istoriju srpskog naroda i tako će biti doveka, jer ko zaboravi svoje žrtve, nije vredan svoje budućnosti - poručuje bijeljinski gradonačelnikl LJubiša Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika