SASTANAK SUSEDNIH LOKALNIH ZAJEDNICA: Postignut dogovor između gradonačelnika Doboja i načelnika opštine Stanari

S. MIŠLjENOVIĆ

23. 03. 2021. u 14:34

SANITARNI i građevinski inspektori Gradske uprave Doboj vršiće nadzor i na području opštine Stanari, dogovoreno je na današnjem sastanku gradonačelnika Borisa Jerinića i načelnika opštine Stanari Radojice Ćelića.

САСТАНАК СУСЕДНИХ ЛОКАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА: Постигнут договор између градоначелника Добоја и начелника општине Станари

Foto: SRNA

- Manje lokalne zajednice ne mogu da imaju sve potrebne inspekcije, niti se administracija može širiti u tom obimu. Postojeći inspektori grada Doboja, uz ovaj sporazum, imaće obavezu da rade i na području Stanara, naravno uz saglasnost načelnika te opštine, izjavio je Jerinić novinarima u Doboju. On je dodao da Doboj takav sporazum ima i sa opštinom Petrovo.

Jerinić je naveo da su ove dve lokalne zajednice rešile sva otvorena pitanja oko podele imovine i finansijskih obaveza, nakon što su se Stanari izdvojili iz Doboja.

- U narednom periodu očekujemo međusobnu saradnju na rešavanju potreba građana, rekao je Jerinić.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić zadovoljan je prvom zvaničnom radnom posetom Gradskoj upravi Doboj, na kojoj je razgovarano o unapređenju međusobne saradanje, angažovanju dobojskih inspekcijskih službi, te aktivnostima na suzbijanju pandemije virusa korona, s obzirom na to da se naslanjaju na dobojsku Bolnicu "Sveti apostol Luka".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!