ODALA IH SKUPA KOLA I LAGODAN ŽIVOT: Detalji policijske akcije „Splav“ i hapšenja u Derventi (FOTO)

N. ĐURIĆ

16. 03. 2021. u 21:53

POLICIJA je u akciji „Splav“, kako saznaju „Novosti“, uhapsila Dervenćanina Bojana Legina (40) i Danijela Đurića (29), iz Broda, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet droge.

ОДАЛА ИХ СКУПА КОЛА И ЛАГОДАН ЖИВОТ: Детаљи полицијске акције „Сплав“ и хапшења у Дервенти (ФОТО)

Foto: O. M.

Oni su “pali” u okviru akcije na derventskom području gde je uz desetak kilograma opojne droge spid, pronađena i ilegalna laboratorija za uzgoj marihuane.

Naši izvori navode da je Legin odranije poznat policiji i da je često dovođen u vezu poslovima s drogom.

- Legin je početkom januara uhapšen u Brodu, kada je kod njega pronađena pozamašna količina droge, ali se nije zadugo zadržao iza rešetaka. Dervenćanima „bode“ oči da praktično ništa valjano ne radi, a vozi skupocena vozila i, uz atraktivne nekretnine, lagodno živi. Ipak, Dervenćani su naprosto šokirani vestima da, navodno, Legin u svom posedu u gradu na Ukrini, uz dilanje raznih droga, ima i svoju, ili čijem već posedu, ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane-kazuje naš izvor.

Sumnjivi poslovi i život „na visokoj nozi“ Danila Đurića, para oči sugrađana i u susednom Brodu. Njegovo ime se spominje među uhapšenima i u oktobru prošle godine na privatnoj „korona žurci“ među 19 okupljenih muškaraca u Sijekovcu, kod Broda.

-Pretresom Danila Đurića i vozila koje on koristi pronađeno je i oduzeto ukupno pet paketića sa 6,1 gramom kokaina-saopštila je policija prilikom hapšenja i razbijanja „korone žurke“.

Foto: O. M.

Legin i Đurić su uhapšeni u akciji koju sprovode pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Iz MUP-a RS su saopštili da su izvršeni pretresi na četiri lokacije na derventskom području u cilju sprečavanja ilegalne proizvodnje i prometa opojnim drogama.

-U ovim aktvnostima slobode su lišena dva lica - B.L. i D.Đ. iz Dervente zbog postojanja osnova sumnje da su izvršila krivično delo „Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnim drogama-saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prilikom pretresa na jednoj od lokacija pronađena je i ilegalna laboratorija za uzgoj marihuane. Do sada je pronađeno i oduzeto oko deset kilograma opojne droge spid-naveli su iz MUP RS.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna