PUCAO NA ELEKTRIČARE: Drama u selu Korovi kod Srpca

O. MATAVULj

10. 03. 2021. u 17:21

U SELU Korovi kod Srpca u utorak se odigrala prava drama nakon što je Miodrag Adamović (59) iz "papovke" pucao prema električarima, koje srećom nije pogodio.

ПУЦАО НА ЕЛЕКТРИЧАРЕ: Драма у селу Корови код Српца

Foto D. Pozderović

Potom se zaključao u kuću, preteći da će bombom razneti svakog ko priđe njegovom imanju.

Zahvaljujući prisebnosti Dalibora Nikolića, zamenika komandira PS Srbac, Adamović se posle dvočasovnih pregovora predao i krizna situacija je rešena bez teških posledica.

Kako saznaju "Novosti", Adamović godinama ima sudski spor sa "Elektrokrajinom" vezan za trafostanicu koja se navodno nalazi na njegovom imanju. Zbog duga, električna energija mu je isključena pre više od decenije i od tada živi bez struje. Noću pali sveće i sijalicu na akumulator.

Kraj Adamovićevog imanja nalazi se dalekovod, za čiju rekonstukciju su angažovani radnici firme "Elektroobnova" iz Banjaluke. Iako svi električari znaju za probleme sa Adamovićem, u rekonstrukciju su išli uvereni da će raditi na zemlji njegovog brata, ne očekujući probleme. Međutim, iako sa "Elektroobnovom" nije u sporu, Adamoviću je "pukao film" čim je video električare.

- Pokušao je da ih otera, a onda je uzeo pušku i ispalio tri hica iz poluautomatske puške. Pogodio je dalekovod, a jedan metak je čak pogodio spremnik s uljem. Radnici su se u šoku razbežali. Po dolasku policije, Adamović je uzeo dve ručne bombe i zaključao se u dvorišnu zgradu preteći da će ih aktivirati - kaže izvor blizak istrazi.

Budući da je odbijao svaki vid saradnje s patrolom policije, na teren su upućene jake policijske snage. Imanje su opkolili pripadnici Žandarmerije, naoružani dugim cevima i s fantomkama preko lica. Adamović je odbijao da s njima razgovara, pa su pozvani i policijski pregovarači iz Banjaluke, ali je kriza rešena pre njihovog dolaska.

PRETRPELI STRAH

DALIBOR Lukić, poslovođa "Elektroobnove", kaže da su njihovi radnici na sreću dobro, ali da su pretrpeli veliki strah.

- Mi imamo ugovor sa "Elektrokrajinom" i radimo na rekonstrukciji mreže. Nismo u nikakvom sporu s tim čovekom i naši ljudi su radili na rekonstrukciju dalekovoda, kada je na njih zapucano - rekao je Lukić.

Jedini čovek s kojim je Adamović pristao da razgovara bio je zamenik komandira PS Srbac Dalibor Nikolić, kojeg lično poznaje. Stupili su u kontakt i "mic po mic" Nikolić je uspeo da zadobije njegovo poverenje i ubedi ga da se preda. Adamović je prethodno tražio da se Žandarmerija skloni, a onda se mirno predao.

Iz PU Gradiška saopšteno je da je oko 13 časova prijavljeno da je M. A. ispalio više hitaca prema radnicima privatne firme.

- Nakon pucnjave osumnjičeni se zaključao u dvorišnu kuću, odbijajući saradnju. Izvršena je blokada i M. A. je posle pregovora u 15.40 lišen slobode - navode u PU Gradiška.

U pretresu kuće pronađena je "papovka", dve ručne bombe i 25 metaka kalibra 7,62 mm. U policiji navode da se Adamoviću na teret stavlja da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti, neovlašćeno posedovanje oružja, i oštećenje ili uništavanje javnih uređaja.

Nakon kriminalističke obrade upućen je na pregled u psihijatrijsku kliniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri