ZAPALIO SUPRUGU MILICU - Nastavljeno suđenje Branislavu Stanivukoviću, sudija: Zašto tužilac nije izašao na lice mesta, pa nije kokoš ubijena?

S. M.

01. 03. 2021. u 15:37

OPTUŽENI Branislav Stanivuković, koji je benzinom polio i zapalio te tako usmrtio vanbračnu suprugu Milicu Marinković (33) ima emocionalno nestabilni poremećaj ličnost, plahovit je, naprasit, eksplozivan, impulsivan i niskog praga na tolerancije, te bi mogao da ponovi učini krivično delo, izjavila je u banjalučkom Okružnom sudu veštak tužilaštva specijalista psihijatrije Sanja Vukadinović - Stojanović.

ЗАПАЛИО СУПРУГУ МИЛИЦУ - Настављено суђење Браниславу Станивуковићу, судија: Зашто тужилац није изашао на лице места, па није кокош убијена?

Foto: D.Pozderović i privatna arhiva

- U vreme izvršenja krivičnog dela njegova sposobnost da shvati značaj dela i upravlja svojim postupcima bila je smanjena do bitno, ali ne i bitno. Sposoban je da prati suđenje,a  potreban mu je psihijatrijsko psihološko tretman, a nije potrebno i lečenje u zatvorenoj ustanovi-pojasnila je Vukadinović - Stojanović.


Istakla je da on svesno laže kada kaže da se ne seća ničega o događaju i da je manipulativna ličnost pa je tako izmanipulisao ljekare u pritvoru da prima jaču terapiju nego što mu je potrebna. Njenom nalazu prigovorio je branilac optuženog Stojan Vukajlović istakavši da je zasnovan samo na pretpostavkama i ličnom mišljenju.

Veštak Vesna Matić utvrdila je da je na delovima žute nagorele tkanine, a prema tužilaštvu reč je o delu majice koju je nosila stradala Milica, pronašla je tragove benzina. Tragovi ovog goriva nađeni su i u boci izuzetoj s lisa mesta koju je tvrdi tužilaštvo koristio optuženi. Veštačene su i dlake, odnosno i pramen kose, koji tvrdi tužilaštvo pripada Marinkovićevoj i na njemu nisu nađeni tragovi benzina, a utvrđeno je da je ljudska kosa.

Veštačenja su izavala brojne prigovore člana sudskog veća Milana Blagojevića koji je prigovorio da u naredbi o veštačenju nema čiji su predmeti veštčeni.

- Tužilaštvo nije izlazilo na lice mesta, pa nije kokoš ubijena. U naredbi ne stoji ni "D" od dlake ili pramen kose. Nije nam pojašnjeno čiji su predmeti veštčeni, a nije ni utvrđeno čije pramen kose - kazao je, između ostalog, sudija Blagojević i istakao da ukazuje na loš rad Tužilaštva i policije.

Stanivuković je optužen da je lani 20. jula vanbračnu suprugu Milicu Marinković posuo benzinom i zapalio u Aleksandrovcu pred očima njene kćerke Slađane. Milica je od posledica teških opekotina preminula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju