"LETEĆI DOKTOR" OBARA REKORDE: Mladi atletičar Marko Šuković iz Trebinja ostvaruje odlične rezultate u skoku uvis

D. CURAĆ

01. 03. 2021. u 06:08

ZA mladog atletičara, Atletskog kluba "Trebinje" Marka Šukovića 2021. godina nije mogla bolje početi.

ЛЕТЕЋИ ДОКТОР ОБАРА РЕКОРДЕ: Млади атлетичар Марко Шуковић из Требиња остварује одличне резултате у скоку увис

Marko Šuković na takmičenju / Foto Privatna arhiva

Ovaj skakač uvis obora rekorde u BiH i Republici Srpskoj, a stigao je i do norme za Evropsko juniorsko prvenstvo, koje bi na leto trebalo da se održi u Italiji.

- Prvo takmičenje bilo je u Sarajevu i tada sam skočio 1,96. Oborio sam rekord za mlađe junire BiH u dvorani, a kako sam dolazio do daljih takmičenja tako su se i rezultati popravljali. Na takmičenju u Beogradu skočio sam dva metra, to je bio moj lični rekord i državni, a posle takođe u Begradu na prvenstvo Srbije van konkurencije sam preskočio 2,05, što je više za dva centimetra od norme za EP - kaže Marko Šuković.

Usledilo je prvo veliko takmičenje na Balkanskom prvenstvu za starije juniore, gde je skokom od 2,06 potvrdio normu za Evropsko juniorsko prvenstvo.

- To je bio skok za četvrto mesto, ali za mene prelepo iskustvo. Bili su stariji i iskusniji takmičari, a ja sam u stvari tu pobedio tremu - dodao je Šuković.

Pored atletike, ovaj šesnaestogodišnjak ide u srednju medicinsku školu, učenik je drugog razreda, gde takođe postiže zapažene rezultate, zbog čega ga već zovu "leteći doktor".

- Škola je teška, a sport zahtevan. Potrebno je mnogo odricanja i truda, nemam slobodnog vremena - ili je škola ili trening. Trudim se da ništa ne zapostavim, a planiram i da upišem fakultet nakon srednje - zaključio je Šuković.

PRVI SKOK

MARKO Šuković kaže da je atletiku voleo odmalena, a da je znao da će skok u vis biti njegova disciplina nakon prvog preskoka koji je iznosio metar i 30 i to posle svega par treninga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!