"IGRANKA BEZ PRESTANKA" : Na Sokocu nakon novembarskih izbora, bačelnika Bjelicu propituje "pozicija"

R.Milović

28. 02. 2021. u 12:47

ZVANIČNO, kampanja za Novembarske Izbore 2020. godine je počela u oktobru 2020. a nezvanično mnogo ranije, jer je trebalo agitovati u pridobijanju kandidata za Izborne liste, a nakon Novembra, lobiranje za "otimanje" tuđih odbornika i pravljenje Skupštinske većine.

ИГРАНКА БЕЗ ПРЕСТАНКА : На Сокоцу након новембарских избора, бачелника Бјелицу пропитује позиција

Foto: R. Milović

Ništa od toga nije mimoišlo Sokolac u kojem je Milovan Bjelica (SDS) dobio treći mandat za načelnika, a izgubio Skupštinsku većinu, pošto je jedan od tri odbornika DNS, napravio Skupštinsku većinu sa SNSD, Demosom i Ujedinjenom Srpskom.

Dovoljan razlog i povod za "igranku bez prestanka", jer sad Većina uslovljava i primorava Bjelicu da "odustane" od svojih kanddata za zamenika načelnika i načelnike Odelenja, jer su pre toga izabrali po svojoj želji predsednika, potpredsednika i sekretara SO Sokolac, ali i Komisiju za  izbor i imenovanja, najvažniju u nizu drugih komisija i Odbora. U "zoni" pritiska su i gotovo svakodnena "Propitivanja" načelnika Bjelice, za sve ono što se a Sokocu dogodilo na početku ovog 21.veka. 

Foto: R. Milović

 

Stiglo se do 11 Pitanja i Odgovora.

 - Na veliko zadovoljstvo "odgovaram" na Pitanja iz "kuhinje" nove skupštinske pozicije, jer me optužuju za događaje u Sokocu u vreme pre 2012. godine, kada je SNSD vodio Sokolac. Računaju da je to narod zaboravio kada su oni vodili privatizaciju preduzeća i kolektiva, Ustanova, farmi, pa do ukidanja Ratne vojne Bolnice u Sokocu, stavljanja u stečaj Hotela Romanija, Vodovoda, te kao ni u jednoj drugoj opštini u Republici Srpskoj, u stečaj je za njihove vladavine otišao i FK “Glasinac“.

Uspeo sam za minulih osam godina sa saradnicima i građanima Sokoca da sve "promašaje" iz prošlosti "popeglam", oživim, aktiviram, pa je danas Sokolac postao prepoznatljiva opština sa razrešenom komunalnom infrastrukturom i vodosnabdevanjem više od 40 sela na granici sa Rogaticom, koji nikada nisu imali  "češmušu" već se vodom za piće snabdevali iz čatrnja, bazena, sakupljajući kišnicu.

Preporođena je Industrijska zona, Privreda je u usponu, cveta Sport i turizam, grad je čist i uredan, a sve više asfaltnih puteva stiže u sela. Otvorene su brojne druge pretpostavke, urađeni novi projekti, a uspostavljeno poverenje sa Međunarodnim organizacijama i Bankama, Vladama u RS i FBiH, koji su u velikom broju projekata, doprineli današnjem izgledu Sokoca i otvorili nove perspektive  razvoja.

Bitno je da da sam na svih 11 pitanja, dao činjenicama "potrkovan" odgovor, a znam da će ih biti i narednih dana, čemu sam im unapred zahvalan – kaže za "Novosti" Milovan Bjelica, kojem je ovih dana čestitku na Treći izbora za Načelnika, uputila i Ketlin Kavalek, ambasador i šef Misije OSCE u BiH.

Foto: R. Milović

 

Proleće u februaru, u očekivanju Zime na ovih 870 metara nadmorske visine, gde se nalazi centar Sokoca, neće ni malo biti laki za Milovana Bjelicu, koji je godinama savlađivao i "ledene" staze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)