ZIMA, ZIMA E PA ŠTA JE... Uživanje na Sokocu, sankanje i pravljenje sneška belića za mališane (FOTO)

R. Milović

30. 01. 2021. u 19:40

IZ JUTARNjEG „debelog“ minusa, Sokačani, prekaljeni na hladnoću, subotu su, kao ni jednu raniju, masovno, stari i mladi, proveli u igrama na snegu.

ЗИМА, ЗИМА Е ПА ШТА ЈЕ... Уживање на Сокоцу, санкање и прављење снешка белића за малишане (ФОТО)

Foto: R. Milović

Zabavu im je priredio Savez Omladine Sokoca u „Sankanijadi“ i pravljenju „Sneška belića.“

- Sve je počelo tačno u podne kod Osnovne škole u Sokocu. Na 870 metara nadmorske visine. Milovalo nas je „zubato sunce“. Takmičarskom izazovu nisu odeleli ni penzioneri, pomažući unučadima u pravljenju i oblačenju Sneška, a svaka ekipa je brojala od 3-7 članova. Zagrevanja je bilo i uz kuvano vino, čaj i muziku za igru- kaže Anja Krsmanović predsednik Omladinskog saveza Sokoca.

Foto: R. Milović

Zbog kiše, na smeni petka i subote, veliki posao na uređenju staze za sankanijadu su imali omladinci predvođeni Markom Muharemovićem.To je najbolje iskoristi Pavle Marković, pobednik „Sankanijade“. Činio je to u konkurenciji 36 takmičara.

U pravljenju „Sneška belića“ je učestvovalo 10 ekipa, a svaka je dobila prigodnu nagradu od sponzora UG „Sv.Vasilije Ostroški“ i PD „Glasinac“.

Foto: R. Milović

Ljubitelji skijanja,starijeg školskog uzrasta su već ustaljenom rutom, od 12. januara i ovog vikenda dan proveli na relaciji Sokolac-Jahorina-Sokolac, na besplatnoj školi skijanja.U zimsku igru skijanja, uključilo se i Planinarsko društvo „Glasinac“ sa Sokoca, montirajući ski-lift na Nadromaniji za decu  uzrasta do 12 godina starosti.

Na Sokocu smeštenom na 870 metara nadmorske visine se sve odvija po onoj „zima, zima, e pa šta je... ne boji se ko je zdrav“!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)