DOBOJU TREBA DOMAĆIN: Potpisan sporazum o podršci Cvijanu Filipoviću za gradonačelnika (FOTO)

V. MITRIĆ

16. 02. 2021. u 19:26

Gradski odbori SDS, PDP i DNS u Doboju danas su potpisali koalicioni sporazum o podršci Cvijanu Filipoviću, kandidatu SDS za gradonačelnika Doboja.

ДОБОЈУ ТРЕБА ДОМАЋИН: Потписан споразум о подршци Цвијану Филиповићу за градоначелника (ФОТО)

Foto: SDS

Predsednik SDS Mirko Šarović je izjavio da će građani Doboja. nakon dugo vremena imati priliku da učestvuju u fer i poštenim izborima.

- Stvoreni su uslovi da se u Doboju ispoštuje stvarana volja građana i da pobedi pošten kandidat koji drži do određenih vrednosti. Mislim da je to naš kandidat Cvijan Filipović i da su ozbiljne šanse da nakon toliko godina dođe do promene u ovom gradu - istakao je Šarović.

On je rekao da aktuelna vlast u Doboju nije ništa pokazala u prethodnom periodu. Svi treba da se zapitaju, dodaje Šarović, „zašto u Doboju nema investicija i zašto hiljadu njegovih građana mora da ide u susedne opštine u Federaciji u potrazi za zaposlenjem“.

- Stranke koje su danas potpisale ovaj sporazum i njihovi predstavnici su sposobni da pokažu kako izgledaju promene na bolje u Doboju - naveo je Šarović.

Predsednik PDP Branislav Borenović rekao je da PDP iskreno i sa svim svojim kapacitetima podržava Cvijana Filipovića, jedinog opozicionog kandidata, za gradonačelnika Doboja.

Foto: SDS

 

- Ponovljeni izbori u Doboju predstavljaju svojevrstan referendum na kojem će građani birati između bahatosti dosadašnje vlasti i drugačijeg, poštenijeg i pravičnijeg pristupa koji nudi PDP i druge opozicione stranke. I gospodin Filipović, osim svog iskustva, građanima Doboja može ponuditi upravo to: poštenje i domaćinski odnos prema gradu i svakome ko ovde živi - rekao je Borenović.

Borenović kaže da očekuje da nadležne institucije koje sprovode izbore obezbede da ponovljeni izbori budu zakoniti i fer, te da je tom slučaju uv eren u dobar rezultat PDP-a i drugih stranaka koje su trenutno u opoziciji.

Potpredsednik DNS a Radislav Jovičić je poručio da je vreme da građani Doboja kažu ne jednoumlju aktuelne vlasti u ovom gradu.

-Pozivam građane Doboja da se oslobode straha i da skinu okove u kojima godinama žive - kazao je Jovičić.

Foto: SDS

On je poručio da DNS radi na terenu da se ostvari pobeda, ne samo u Doboju.

- Želimo i da pokažemo da su neminovne i nužne promene ovakvog sistema i u celoj Republici Srpskoj - istakao je Jovičić i pozvao sve članove i simpatizere DNS da daju glas zajedničkom kandidatu opozicije u Doboju.

On je pozvao sve političke subjekte u ovom gradu na fer i pošteno ponašanje na izborima koji će se održati u nedelju.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!