SIJA ZNANJE U SEMBERIJI: Bijeljinci se okitili Svetosavskim nagradama

V.Mitrić

09. 02. 2021. u 20:21

PROSVETA je jedan od najhumanijih poziva, jer mlade ljude usmerava na pravi put, istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović na prijemu za dobitnike Svetosavske nagrade iz Bijeljine.

СИЈА ЗНАЊЕ У СЕМБЕРИЈИ: Бијељинци се окитили Светосавским наградама

Foto: V. Mitrić

Prosvjetni radnici sa velikom energijom i entuzijazmom pristupaju svom poslu i prijem je samo mali gest Gradske uprave da kroz razgovor ukažemo na probleme sa kojima se oni suočavaju, kao i da ih kroz partnerski odnos rešavamo - rekao je Petrović.

Među 40 ovogodišnjih dobitnika Svetosavske nagrade u Republici Srpskoj, iz Bijeljine je šest istaknutih vaspitača i nastavnika osnovnih i srednjih škola.

U oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja dobitnik Svetosavske nagrade je profesor matematike i programiranja Nada Vasiljević iz Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ u Bijeljini.

Foto: V. Mitrić

 

-Srećna sam zbog nagrade, koja se ne može porediti ni sa jednom prethodnom, a imam ih mnogo. Želim da ukažem i lokalnoj zajednici i celoj Republici na problem nedostatka računara, jer se ta oblast svake godine modernizuje, a mi nemamo novca da to sami uradimo. Zamolila bih sve ljude dobre volje da nam pomognu u tome, da bi deca imala što kvalitetniju nastavu - poručila je Vasiljevićeva.

Dobitnici u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja su Biljana Arsenović i Desanka Pandilovski, vaspitačice u Dečjem vrtiću "Čika Jova Zmaj" i Goran Gašić, vaspitač u Vrtiću "Dragan i Zoran". Gašić je naglasio da je Svetosavska nagrada vrhunac onoga što je jedan prosvetni radnik može da doživi i dodatna obaveza da bude nastavljen kvalitetan rad.

-Od  šest nagrada za predškolsko obrazovanje, tri su stigle u Bijeljinu,  što je stavlja iznad ostalih gradova i opština u Republici Srpskoj  po razvoju predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Zahvalan sam što je naše lokalno rukovodstvo to prepoznalo. Dobili smo uveravanja od gradonačelnika da će i ubuduće Gradska uprava voditi računa o obrazovanju - rekao je Gašić.

Foto: V. Mitrić

 

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja su nastavnik razredne nastave Branislav Milanović i nastavnik engleskog jezika Ljiljana Đokić iz Osnovne škole „Meša Selimović" u Janji.

Gradonačelnik Petrović najavio je da će od naredne godine na Svetosavskoj akademiji, koju će organizovati Gradska uprava, biti dodeljivane nagrade prosvetnim radnicima sa područja Bijeljine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći