BIJELJINA: Odlučno u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja

V. Mitrić

08. 02. 2021. u 12:38

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je danas sporazum o saradnji sa predstavnicima Fondacije „Lara" i bijeljinskog Centra za socijalni rad u okviru projekta „Unapređenje institucionalizacije lokalnih propisa i politika za podršku i reintegraciju žena žrtava rodno zasnovanog nasilja" i istakao da će Grad nastaviti da pomaže svaku akciju čiji je cilj suzbijanje bilo kog oblika nasilja.

БИЈЕЉИНА: Одлучно у борби против родно заснованог насиља

Foto: V. Mitrić

- U današnje vreme, nažalost, rodno zasnovano nasilje je gotovo svakodnevna pojava. Važno je da smo postavili temelje u borbi protiv ovog problema, a Gradska uprava će u narednom periodu pružiti punu podršku ne samo Fondaciji „Lara", nego svakoj organizaciji koja se bavi ovim važnim pitanjima. Razgovarali smo i o drugim temama, a jedna od njih je postavljanje spomenika ženama, čiji je društveni značaj često potcenjen – naveo je Petrović.

Koordinator projekta Nataša Kurtuma pojasnila je da će projekat biti sproveden u dve lokalne zajednice – Bijeljini i Ugljeviku.

- Projekat traje četiri meseca, a današnje potpisivanje sporazuma je još jedna potvrda da nas Gradska uprava, kao i Centar za socijalni rad, podržavaju – ističe Kurtuma.

Projekat „Unapređenje institucionalizacije lokalnih propisa i politika za podršku i reintegraciju žena žrtava rodno zasnovanog nasilja" finansijski je podržan od Austrijske razvojne agencije, a sprovodi ga Fondacija „Lara" u partnerstvu sa Fondacijom „Udružene žene" iz Banjaluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a