U ŠOKU VIDIM TELO DETETA POD VOZILOM: Potresna ispovest Laze Rudić, oca nastradale Vanje (13) iz Prnjavora

N. ĐURIĆ

04. 02. 2021. u 08:12

TU, na Gradskoj tržnici gde me je čekala naša kćerkica Vanja (13), i ja sam prilazeći prvo čuo škripu kočnica i uz vrisku strahovit udar. U šoku okupljeni su mi rekli da "ima neko mrtav".

У ШОКУ ВИДИМ ТЕЛО ДЕТЕТА ПОД ВОЗИЛОМ: Потресна исповест Лазе Рудић, оца настрадале Вање (13) из Прњавора

Foto N. Đurić

Ugledao sam stravičan prizor i mladića telom naslonjenog na volan vozila. Pomislio sam da je on taj nesrećnik, i zapitao sam se: "Bože, kako li će biti roditeljima ovog mladića kada saznaju da im je poginulo dete?". Ni slutio nisam da je on, zapravo, ubica mog deteta, i da se beživotno telo moje Vanje nalazi pod tim vozilom.

Ovako, za "Novosti", počinje potresnu ispovest Lazo Rudić (43), otac 13-godišnje Vanje, koju je 10. oktobra prošle godine, na trotoaru u centru Prnjavora, suludom vožnjom pod uticajem alkohola usmrtio Nisvet Mujkić (25).

STRADALA Vanja Rudić

Foto N. Đurić

Očevici su ispričali da je Mujkić "golfom 4" jurio ko raketa i pokosio dete, koje je čekalo tatu. Nije uspelo da pobegne, što se vidi i na snimku nadzorne kamere, koji je u utorak rasplakao prisutne u banjalučkoj sudnici, na ročištu uoči za petak zakazanog izricanja presude.

PREKINUT LANČIĆ

KAO da neke simbolike ima i u lančiću tragične sudbine Vanje. Te večeri kada će poslednji put izaći u grad sa drugricama, zamolila je tatu da joj sastavi puknuti lančić.

- Dugo me ljubila oduševljena i zahvalna što sam uspeo da ga spojim. Ni slutili nismo da će joj taj isti lančić biti ponovo prekinut o vratu, u trenutku njene pogibije - pokazuje nam neutešni otac i majka prekinuti lančić, baš kao i mladi život njihovog deteta.

Otac se priseća da je doživeo šok i, kako kaže, kao i da je on sam zajedno sa njom otišao sa ovog sveta, dok su mu polomljenih nogu krvavo dete izvlačili ispod automobila. Ni sam ne zna kako je uspeo da nazove suprugu.

- Lazo, šta nam to govoriš? Nemoj nam pričati da naše Vanje nema više!... - prenela nam je majka Ljiljana (35), njenu i sina Ognjena (17) prvu reakciju na tu strašnu vest, u njihovom bolom pogođenim porodičnim domu u Babanovcima, nadomak Prnjavora.

A taj (nepre)bol ne osećaju samo oni, i bake i deke, nego i Vanjini ljubimci. Reporteru "Novosti" ukazuju na čežnjiv i uporan pogled njene kuce iz kućice u dvorištu na prozor Vanjine sobe, na koji šapicama "kucaju" dve mace. Kao da čekaju da im otvori, proveravaju, ili ne veruju, da je njihova ljubimica i zaštitinica zauvek otišla sa ovog sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna