BIJELJINA SPREMNA ČEKA VAKCINACIJU: Počele pripreme u Domovima zdravlja

V. M.

02. 02. 2021. u 17:59

NA osnovu preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, Dom zdravlja Bijeljina počeo je pripremu plana za vakcinisanje stanovništva protiv virusa korona, saopšteno je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

БИЈЕЉИНА СПРЕМНА ЧЕКА ВАКЦИНАЦИЈУ: Почеле припреме у Домовима здравља

Foto: V. M.

- Postoji informacija da će Republika Srpska do kraja februara dobiti određeni broj doza ruskih vakcina i mi moramo biti spremni za sprovođenje ovog važnog zadatka. Potrebno je pripremiti punktove za vakcinisanje, timove koji će sprovoditi vakcinaciju, te izraditi evidenciju prioritetnih grupa – navela je direktor bijeljinskog Doma zdravlja Danijela Đukin.

Kada je reč o broju zaraženih kovidom-19, ona je naglasila da je trenutno pozitivno 226 ljudi, a da se pod nadzorom nalaze 532 osobe.

Prema rečima epidemiologa iz Bolnice „Sveti Vračevi“ Aleksandre Radojčić, u kovid bolnicama u Bijeljini smešteno je 60 pacijenata.

- Jedanaestoro je životno ugroženo, a pet se nalazi na respiratorima. Iako dolazi do blage stabilizacije kada je rseč o broju prijema, epidemiološko stanje je i dalje nepovoljno. Zato apelujemo da sugrađani budu savesni i nastave strogo sprovođenje propisanih m era zaštite od virusa – rekla je Radojčićeva.

Gradski štab za vanredne situacije, u skladu sa odlukama Republičkog štaba, produžio je sve mere zaštite od virusa korona do 22. februara. Između ostalog, donet je zaključak o doznačavanju sredstava Banji Dvorovi, kompleksu u kojem je od početka novembra smeštena jedna od kovid-bolnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega