PREMINUO POZNATI SRPSKI LEKAR: Dr Vuković pročitao svoj EKG nalaz, pa rekao da ubrzo odlazi sa ovog sveta

N. ĐURIĆ

29. 01. 2021. u 22:31

PRNJAVOR je u šoku: poznati doktor Aleksandar Vuković (56), specijalista interne medicine i vlasnik Zdravstvene ustanove „Dr Vuković“, iznenada je u noći između četvrtka i petka preminuo od posledica srčanog udara, nakon završetka rekreacije.

ПРЕМИНУО ПОЗНАТИ СРПСКИ ЛЕКАР: Др Вуковић прочитао свој ЕКГ налаз, па рекао да убрзо одлази са овог света

Aleksandar Vuković

Kako „Novosti“ saznaju, cenjeni lekar i u tri mandata odborniku u SO Prnjavor, je gotovo do poslednjeg daha bio svestan svojih poslednih trenutaka života, a nakon što je pročitao nalaz EKG-a svog srca jasno rekao da zauvek „odlazi sa ovog sveta“.

Istaknutom lekaru je pozlilo još u svlačionici sale, nešto iza 22 časa, odmah posle sa prijateljima jednoipočasovnog igranja košarke.

-Aco se prvobitno požalio na bol u želucu, odnosno stomaku. Drugari su ga položili na klupu, ali bolovi su postajali sve jači. On je već tada ispoljio sumnju da bi, zapravo, mogao uslediti infarkt, pa je kolima Hitne pomoći prebačen u Dom zdravlja u Prnjavoru-ispričao nam je izvor upućen u ovaj slučaj.

SUDBINA

IZA dr Vukovića ostali su sin i kćerka. Oni su još ranije, neposredno nakon proteklog rata, ostali bez svoje prerano umrle majke, a njihov otac supruge. Takođe, uglednog lekara.

Dežurni lekar u Službi Hitne pomoći, dr Bojan Subotić, rekao nam je da je kolega Vuković primljen sa „žestokim bolovima“.

-Po protokolu, u tim slučajevima, dali smo hitnu terapiju i uradili EKG. Tačno je da je izrazio sumnju da će preživeti, nakon što je pročitao nalaz. Sve ukazuje da je to bio „težak srčani udar“-ispričao nam je dr Subotić.

 

Iskusni lekar, uprkos teškom vlastitom bolu, čak je insistirao da „nema efekta, da ga džaba, odnosno bespotrebno šalju u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banjaluku, jer mu nema spasa“. Čak je uspeo i da obavi neki „oproštajni telefonski razgovor“.

Naravno, nisu odustajali i gubili nadu iz prnjavorskog Doma zdravlja pa su Vukovića transprtovali ambulantnim kolima, uz alarm banjalučkim kolegama da budu spremni za hitan prijem pacijenta.

-Ja odlazim!...-bile su poslednje reči koje je dr Aleksandar Vuković izustio u kolima Hitne pomoći u reonu Potočana, na putu za Banjaluku, gde ga je i stigla prerana smrt.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Slavica

29.01.2021. 22:45

Tuga šta reci.Podizao je svoju dijecu koja su jako mala ostala bez majke sijecam se sahrane kada ih je vodio za rukice u koloni prateci kovceg svoje supruge.Danima mi je to pred oci naviralo.Pa zar boh moze da uzima dijeci majku. Taman sad kad su porasli i kad je doslo da uziva on ode i opet dijeca sama.???Porodici saucešće Amin

Zoran

30.01.2021. 01:14

@Slavica - Tuzna je sudbina vrsnog doktora iz Prnjavora. Steta za takvog covka i strucnjaka. Voleo bih da deca nastave putem svojih uzornih roditelja. Doktoru.neka je laka srpska zemlja Republike Srpske.