PROJEKTI VEZUJU KOMŠIJE: Saradnja Semberije, Majevice i Posavine

V. Mitrić

28. 01. 2021. u 18:34

GRADONAČELNIK Bijeljine LJubiša Petrović održao je sastanak sa načelnicima i predstavnicima opština Lopare, Ugljevik, Šamac, Modriča i Brod, s ciljem intenziviranja komunikacije u oblasti unapređenja funkcionisanja lokalnih zajednica i razvoja privrede i učestvovanja u projektima prekogranične saradnje.

ПРОЈЕКТИ ВЕЗУЈУ КОМШИЈЕ: Сарадња Семберије, Мајевице и Посавине

Foto: V. Mitrić

Petrović je istakao da je potrebno da se razmenjuju pozitivna iskustva i gradi što povoljniji ambijent za nove investicije.

- Regija koja podrazumeva Semberiju, Majevicu i Posavinu ima veliki potencijal za dovođenje novih investitora, ali mi koji predstavljamo naše lokalne zajednice moramo pre svega da ostvarimo jaču saradnju i da u svakom trenutku znamo koja je to oblast u okviru koje možemo zajednički da nastupimo – naveo je Petrović.

Načelnik Lopara Rado Savić naglasio je da je Gradska uprava Grada Bijeljina i ranije podržavala ovu opštinu, ali da je siguran da podrška može biti podignuta na viši nivo.

- Naša opština ima veliko iskustvo kada je reč o saradnji sa dijasporom. Nažalost, sve je više onih koji žive u inostranstvu, ali ti ljudi ne žele da zaborave rodni kraj, nego da mu pomognu. Pozitivna iskustva možemo pren eti drugim lokalnim zajednicama i, istovremeno, naučiti nešto novo iz njihovog dosadašnjeg rada – poručio je Savić.

Prema rečima načelnika Šamca Đorđa Milićevića, izgradnja auto-puta od Bijeljine do Banjaluke neće značiti samo bolju saobraćajnu povezanost, nego i priliku za osnivanje poslovnih zona.

- Već imamo ideje za iskorišćavanje poslovnih i privrednih mogućnosti u zonama koje će se nalaziti blizu budućeg auto-puta, ali i iskustvo prekogranične saradnje sa opštinama u susednoj Hrvatskoj. Zahvaljujem gradonačelniku Petroviću što je prepoznao značaj saradnje i dugoročnog planiranja razvoja u našim opštinama – zaključio je Milićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)