SRAMNI NAPADI IZETBEGOVIĆA: Svi udari na Srbe od početka godine

Novosti online

23. 01. 2021. u 08:40

SRBI su loš narod, rekao je u petak predsednik SDA Bakir Izetbegović, gostujući u „Dnevniku D“ Federalne televizije i još jednom pokazao koliko je ostrašćen negativnim emocijama prema srpskom narodu.

СРАМНИ НАПАДИ ИЗЕТБЕГОВИЋА: Сви удари на Србе од почетка године

Foto: EPA

Međutim, ovakve izjave protiv sunarodnika nisu strane Izetbegoviću, a sudeći prema javno iznetim stavovima, svoju mržnju prema Srbima ne krije.

Lider SDA je početkom ove godine izjavio da je dobro održavati prijateljske odnose sa susedima, ali odmah potom i pogazio tu svoju tvrdnju.

Izetbegović kaže da je osam godina pokušavao da iza zatvorenih vrata nametne pitanja koja je BiH trebalo da reši sa susedima, ali da je naišao na blokadu.

- Mi smo morali javno izaći sa tim problemima. Susedi nam duguju milijarde KM, zbog uzurpacije zemljišta, imovine, dugovanja prema firmama i slično - rekao je Izetbegović.

Republika Srpska tradicionalno 9. januara obeležava Dan Republike, koji je, međutim, Ustavni sud BiH proglasio neustavnim. A još jedan  skandalozan zahtev predsednik SDA izneo je Bosni i Hercegovini.

Naime, SDA je pozvala i Savet za implementaciju mira (PIC) i visokog predstavnika u BiH da reaguju zbog, kako tvrde, „neupitnog podrivanja dejtonskog ustavnopravnog poretka.

U saopštenju SDA BiH se, između ostalog tada navelo da prema odluci Ustavnog suda 9. januar ne može biti „dan entiteta RS“, kao i da organizovanje proslave, uprkos tome, predstavlja krivično delo za koje je predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora.

Bakir je više puta otvoreno iskazao i stav po pitanju južne srpske pokrajine.

- Što se mene tiče Kosovo je već odavno trebalo priznati! - rekao je Izetbegović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna