BUKTI SUKOB: Radojičić žestoko isprozivao Stanivukovića, Draško hitno odgovorio! (FOTO)

Novosti online

11. 01. 2021. u 15:22

БУКТИ СУКОБ: Радојичић жестоко испрозивао Станивуковића, Драшко хитно одговорио! (ФОТО)

Foto: O. M.

BIVŠI i aktuelni gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić i Draško Stanivuković, "zaratili" su sinoć na Tviteru.

Ono što je ponukalo Radojičića da se oglasi je jučerašnja Stanivukovićeva objava da broj zaposlenih u javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama Grada, zajedno s brojem zaposlenih u Gradskoj upravi, prelazi 3.000.

– Ovo je zastrašujuće veliki broj, na osnovu kojeg ne mogu, a da ne postavim pitanje, kako je budžet Grada do sada uopšte funkcionisao – napisao je Draško Stanivuković na svom Fejsbuk profilu.

Sinoć, na oko sat uoči ponoći, usledio je odgovor bivšeg gradonačelnika.

– Ovo je potpuno netačan podatak i mora se demantovati ! Barem 1.500 od pobrojanih zaposlenih nije na budžetu Grada, niti su mnoga navedena preduzeća/ustanove korisnici budžeta za plate – napisao je Radojičić.

Međutim, na tome nije ostalo, jer je usledio odgovor aktuelnog gradonačelnika.

– Od koga Vodovod naplaćuje vodu? Od naših građana, gospodine Igore, i tako ima sopstveni budžet koji jeste budžet našeg grada i građana i onda se isplaćuju plate i za višak radnika koji ste vi zaposlili. Koliko je viška radnika u Centru za socijalni rad, Akvani, JUSC Borik itd? Znate li koliko je ugovora o delu onih radnika koji ste vi primili na određeno i koliko ste ugovora potpisali posle izobra nakon poraza? Sve vi to znate, za sada i bolje od mene, ali kada se upoznam sa svim, neće biti onako kako ste vi ostavili. Odmarajte – napisao je Stanivuković.

Od Radojičića i Stanivukovića do sada smo čuli samo izraze međusobnog poštavanja, ali sada su očigledno skinuli rukavice.

– Opet elementarno neznanje! Ne razlikujete osnovne pojmove. Neka Vam objasne razliku između “ugovora o delu” i rada na određeno vreme. Neka Vam objasne razlike između ustanova, akcionarskih društava, društava s ograničenom odgovornošću, budžeta itd. – bio je oštar Radojičić.

Stanivuković nije ostao dužan.

– Vama bi bilo bolje da su vam objasnili kako se na izborima pobeđuje, a te pojmove vidim da dobro poznajete, s obzirom na to šta ste ih morali potpisati. Do sada ste na sve ćutali, pa bolje vam je da tako i ostane – zaključio je Stanivuković prepirku.

(Srpska info)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vaske

13.01.2021. 19:30

Uvjek sam govorio prvo nešto škole treba završiti pa se baviti društvenim radom i politikom,nemožete svi biti Leh Valesa zato Stanivukoviću vrati se ti prvo malo u školu pa zapni .

bogdan

25.01.2021. 22:44

Krajnje je vreme da političari i ''političari'' prekinu komunikaciju putem društvenih mreža /kao pubertetlije/ i počnu komunicirati kao ozbiljni ljudi i političari,kojima je narod dao mandat da vrše vlast u ime naroda a ne da se igraju ''rata'' po Tviteru.Pokažite više ozbiljnosti i poštovanja prema narodu kojem odgovarate za svoj nerad.