KORONA NA PODRUČJU MODRIČE: Ozdravilo 334 pacijenata, dok je bitku izgubilo 26 modričana

Vid Blagojević

11. 12. 2020. u 18:12

OD početka pandemije korona virusa na području Modriče testirano je 2280 osoba od kojih je 527 bilo pozitivno.

КОРОНА НА ПОДРУЧЈУ МОДРИЧЕ: Оздравило 334 пацијената, док је битку изгубило 26 модричана

Foto: Vid Blagojević

Ovi podaci govore da je epidemiološka situacija u Modriči u proteklih deset meseci bila nepovoljna. Zaposleni u modričkom Domu zdravalja ulažu nadljudske napore da situaciju održe pod kontrolom. Pa ipak do sada je 26 modričana izgubilo bitku sa koronom, dok su opaku bolest pobedile 332 osobe. U Kovid ambulatni od 7 do 19 časova neprekidno radi 10 zdravstvenih radnika koji su u svakom trenutku na usluzi građanima sa simptomima korone.

-U Kovid ambulanti pružaju se usluge RTG aparata, nalazi krvi se rade za pola časa a ambulanta akutne respiratorne infekcije je potpuno opremljena neprekidno radi. Trenutno je na području Modriče 169 lica zaraženo virusom korona od kojih je 18 njih na bolničkom lečenju. Po našoj proceni sa svim svojim resursima mi držimo pod kontrolom epidemiološku situaciju na opštini - zaključuje  Darko Stefanović, direktor Doma zdravlja u Modriči.

U ovoj ustanovi svakodnevno se vrši kontrola zdravlja zaposlenih u Domu zdravlja, koji su prvi na udaru korona virusa. Pored borbe protiv korone u ovoj zdravstvenoj ustanovi i dalje se pružaju sve usluge i pregledi  primarne zdravstvene zaštite.

-Ima li smo do sada pojedinačnih oboljenja zadravstveenih radnika i onih koji su bili u kućnoj samoizolaciji. Međutim nije bilo masovne zaraze zaposlenih, pa ni u jednom trenutku nije bio ugrožen sistem pružanja svih zadrvstvenih usluga.- naglašava Stefanović.

Iz modričkog Doma zdravlja upozoravaju građane da poštuju sve propisane mere, kako bi zaštitili sebe i osobe u svojoj blizini. Takođe, pozivaju građane ukoliko imaju bilo koji od simptoma: povišenu temperaturu, slabost, malaksalost, gubitak čula ukusa ili mirisa da se jave u Kovid ambulantu na brojeve telefona: 066/124-445 i 066/124-395.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo