SRDAČAN SUSRET U BANJALUCI: Predstavnica Dečje ambasade "Međaši" posetila konzulat Srbije

V. Mitrić

05. 12. 2020. u 15:32

GENERALNI konzul Srbije i Banjaluci, Vesna Marinković, primila je u konzulatu Srbije u najvećeg gradu u RS, Mišel Mišković, dečjeg konzula Dečje ambasade „Međaši“, osnovane pre više od tri decenije u istoimenom selu kod Bijeljine, i njenog osnivača i generalnog sekretara, Dušana Tomića.

СРДАЧАН СУСРЕТ У БАЊАЛУЦИ: Представница Дечје амбасаде Међаши посетила конзулат Србије

Foto: V. Mitrić

Susret je, po rečima Mišel Mišković, bio „jako srdačan, sadržajan i prijatan, jer je konzir Republike Srbije, zaista, ličnost dostojna najvećeg poštovanja i divljenja, ne samo u poslu koji radi, već i u odnosu sa ljudima, što sam i te kako osetila“.

Mišel je izložila neke od projekata Dečje ambasade, među  kojima je i osnovani „Dečji sud“, koji ne sudi ljudima već lošim pojavama među njima poput mržnje, zla, surovosti, oholosti, nesolidarnosti, nehumanosti…

- Oduševljeni smo prijemom i podrškom koju nam je dala konzul Vesna Marinković, koja je našu malu   ambasadorku primila kao sebi ravnu, odajući i na taj način   prizanje za naš rad -kaže Dušan Tomić, generalni sekreatr DA Međaši, koji je bio u Banjaluci sa malom Mišel i Marinom Mišković, atašeo za kulturu u DA „Međaši“. Verujemo da ćemo sa konulatom Republike Srbije da ostvarimo sjajnu saradnju, utoliko pre što imamo sjajne saradnike, naše  dečje konzule i ambasadore u Srbiji, državi koja zna da cei prave vrednosti, posebno one koje se tiču dece, što je pokazala i Vesna Marinković kao njen predstavnik i naš domaćin.

Tokom boravka u Banjaluci, dečji konzul Mišel Mišković bila je gost i Okružnog suda u Banaljluci,a  ranije je ugošćena u Okružnom sudu u Bijeljini,  Sudu BiH, Tužilaštvu BiH, Tužilaštvu Brčko distrikta… 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!