PRIJAVA MUP PROTIV NENADA NEŠIĆA: Osumnjičen da je pribavio imovinsku korist "Prijedorputevima"

S. M.

17. 11. 2020. u 16:09

ПРИЈАВА МУП ПРОТИВ НЕНАДА НЕШИЋА: Осумњичен да је прибавио имовинску корист Приједорпутевима

Foto D. Pozderović

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP RS podneli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izveštaj protiv Nenada Nešića, bivšeg vršioca direktora JP"Putevi RS".

On je osumnjičen da je privrednom društvu "Prijedorputevi" pribavio imovinsku korist u iznosu od 16.995.385,10 KM.

Iz MUP RS je saopšteno, uz navođenje inicijala, da je Nešić od 8. maja 2018. godine do 31. avgusta ove godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora JP "Putevi RS", kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena Presudom Suda BiH, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te je zaključio Okvirni sporazum sa privrednim društvom "Prijedorputevi" a.d. Prijedor i u okviru istog zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti 1 u Republici Srpskoj.

- Isti se sumnjiči da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je pribavio imovinsku korist privrednom društvu “Prijedorputevi” a.d. Prijedor u iznosu od 16.995.385,10 KM sa PDV, saopšteno je iz MUP RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)