PODVIG POLICAJACA IZ FOČE: Izvukli čoveka koji je povređen pet dana ležao uz Drinu

O. MATAVULj

17. 11. 2020. u 13:10

Žandarm Ranko Simović, te kriminalistički inspektori Nemanja Trivun i Đorđe Elek svi iz Foče na obali Drine spasili su sugrađanina D. P. (59) koji je nestao 11. novembra.

ПОДВИГ ПОЛИЦАЈАЦА ИЗ ФОЧЕ: Извукли човека који је повређен пет дана лежао уз Дрину

Akcija spasavanja / Foto PU Foča

Kako saznajemo D. P. se najverovatnije u pokušaju ilegalnog prelaska granice sa Crnom Gorom u šumi okliznuo i pao do obale Drine. Tom prilikom je zadobio povrede glave i zgloba i gotovo nije mogao ni da se kreće. Veruje se da je na obali proveo najmanje pet dana, pre nego što su ga spasioci pronašli.

U PU Foča navode da je nestanak D. P. juče u 8.20 časova prijavio njegov brat N. P. On je policiji ispričao da je s bratom poslednji put ostvario kontak 11. novembra, te da je peške otišao ka granici sa Crnom Gorom, gde se nalazio na privremenom radu.

- Nakon primljene prijave policija je krenula u pretragu terena od mesta Šadići, gde je D. P. poslednji put viđen. Tom prilikom od jednog ribara su saznali da je s druge strane reke, u šipražju, nalazi čovek koji se predstavlja kao P. D. koji je povređen - rekla je portparol PU Foča Svjetlana Govedarica.

Ona kaže da se odmah krenulo u akciju spasavanja i P. D. je pronađen dehidriran, promrzao na strmom delu obale uz reku Drinu u mestu Bastasi.

Spasioci Ranko Simović, Nemanja Trivun i Đorđe Elek / Foto PU Foča

- Zahvaljujući stručnosti i spremnosti kolege su mu, uz korišćenje specijalističke opreme i čamca, prišli i pružili prvu pomoć. Potom su ga prevezli na desnu obalu reke, gde su ga predali ekipi Hitne pomoći koja ga je prevezla u Univerzitetsku bolnicu Foča na dalje lečenje - rekla je portparol PU Foča Svjetlana Govedarica.

Podsetimo, kriminalistički inspektori Nemanja Trivun i Đorđe Elek prošlogodišnji su dobitnici nagrade za najplemenitiji podvig godine koje im je dodelila Kompanija Novosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni