ODLUČNO PROTIV NUKLEARNOG OTPADA: Savet ministara konačno doneo odluku o formiranju ekspertskog i pravnog tima za Trgovsku goru

S. M.

31. 10. 2020. u 08:24

SAVET ministara BiH konačno je doneo odluku o formiranju ekspertskog i pravnog tima za Trgovsku goru! BiH je tako, nakon višemesečne blokade od strane bošnjačkih političara, konačno dobila tim za borbu sa Hrvatskom da se na lokalitetu Trgovska gora ne odlaže nuklearni otpad.

ОДЛУЧНО ПРОТИВ НУКЛЕАРНОГ ОТПАДА: Савет министара коначно донео одлуку о формирању експертског и правног тима за Трговску гору

Savet ministara BiH / Foto AVAZ

- Smatramo do na ESPO konvenciji za 30 dana BiH treba da ima odgovor. Eksperti moraju ući u taj proces kako bi dobili pravi odgovor - naglasio je Staša Košarac.

Odluka Saveta ministara BiH u 13 odlagalištem ugroženih bosanskohercegovačkih opština dočekana je sa olakšanjem.

- Smatramo da ekspertski tim treba sagledati sve one stvari koje su od strane Hrvatske pogrešno urađene i da mi tu imamo dovoljno materijala da na jedan stručan i naučan način ukažemo da ta lokacija nije prava pre svega za skladištenje, a naravno i za odlaganje tog nuklearnog otpada - rekao je Miroslav Drljača, načelnik Novog Grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a