SPREMNI DA ZAŠTITE GRAĐANE OD ELEMENTARNIH NEPOGODA: Šamački vatrogasci bogatiji za novo vatrogasno vozilo

Vid Blagojević

30. 10. 2020. u 15:10

VATROGASNA jedinica u Šamcu dobila je novo vatrogasno vozilo za gašenje požara čija je vrednosti 362.000 maraka. Reč je o modernom vozilu, opremljenom po najsavremnijim vatrogasnim standardima, koje će omogućiti lakše i brže intervencije prilikom svih elementarnih nepogoda.

СПРЕМНИ ДА ЗАШТИТЕ ГРAЂAНE ОД ЕЛЕМЕНТАРНИХ НЕПОГОДА: Шaмaчки вaтрoгaсци бoгaтиjи зa нoвo вaтрoгaснo вoзилo

Vid Blagojević

Sredstva za nabavku obezbedio je Vatrogasni savez RS i opština Šamac.

-Zahvalan sam Vatrogasnom savezu Republike Srpske za ovu donaciju. Uveren sam da će naša Vatrogasna jedinica novim vozilom podići nivo bezbednosti građana kada je reč o elementarnim nepogdma a u prvom redu kad su požari u pitanju, ne samo na području Šamca, već i u susednim opštinama. Naš zadatak je da i u narednom periodu radimo na opremanju vatrogasne službe u Šamcu. -  rekao je Đorđe Milićević načelnik opštine Šamac.

Vid Blagojević

Milićević je izrazio nadu  da se neće čekati 12 odina, kao što je bilo od 2008. godine na neku donacije od Vatrogasnog saveza Srpske. Preko Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srpske, Šamac je  kandidovao projekat energetske efikasnosti  vezan za obnovu starog dela zgrade Vatrogasnog doma u Šamcu.

-U okviru donatorskih i sredstava iz budžeta opštine Šamac nastojaćemo obezbediti alate vatrogascima za intervencije u slučaju saobraćajnih nesreća na  širem podrčju, s obzirom da je ovo tranzitno područje. Zbog toga je pre dve godine formirano odeljenje naše vatrogasne službe u Obudovcu odakle se pokrivaju Donji Žabar i Pelagićevo.- naglasio je Milićević.

Novo vatrogasno vozilo predao je Slaven Pijetlović  prestavnik Vatrogasnog saveza Republike Srpske.

Vid Blagojević

-Ovo vozilo je deo plana tehničkog opremanja vatrogasnih jedinica u svim delovima Republike Srpske. Tako je Šamac u ovom trenutku došao na red. Radi se  o navalnom vatrogasnom vozilu koje ima savremene tehničke uslove gašenja požara i spasavanje života i materijalnih dobara. - pojasnio je Pijetlović.

Starešina Vatrogasne jedinice u Šamcu, Slobodan Milovanović vidno je zadovljan jer jedinica bogatija za novo vozilo za gašenje požara koje je posljednja reč tehnike u ovoj oblasti opreme.

-Šamačka Vatrogasna jedinica ima 15 stručno osposobljenih vatrogasaca za uspšeno delovanje u elementarnim nepogodama. Sada raspolažemo sa šest vozila za gašenje požara i jednim komandnim vozilom. Od početka ove godine imali smo 51 uspešnu intervenciju na gašenju požara. – naglasio je Slobodan Milovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri