RODITELJI PROTESTOVALI ISPRED ŠKOLE: Ne damo da našoj deci ukradu detinjstvo i školske drugove

V. Blagojević

30. 10. 2020. u 01:20

RODITELjI i građani Modriče i sinoć su u 17 časova, po četvrti put zaredom, okupili se masovno ispred osnovne škole „Sveti Sava“ i potisali peticiju, a zatim su mirno prošetali centrom grada.

РОДИТЕЉИ ПРОТЕСТОВАЛИ ИСПРЕД ШКОЛЕ: Не дамо да нашој деци украду детињство и школске другове

Foto: V. Blagojević

 Prekidanje nastave i zatvaranje škola na način kako je to urađeno je krađa djetinjstva našoj deci poručeno je sa skupa u Modriči. Modričani su sinoć prikupili još 312 potpisa na peticiju. Za četiri večeri u Modriči je prikuljeno preko 780 potpisa.

Ako može u fabrikama da radi po 50 ili 100 ljudi na jednom mestu po sedam osam sati, zašto deca ne mogu da budu u školama. Časovi od 20 minuta nisu ništa jer nastavnici nemaju vremena da adekvatno ispredavaju deci svo gradivo. I nastavnici nas podržavaju samo ne smeju javno a zna se iz kojih razloga. – rekao je Velibor Dabić jedan od organizatora okupljanja roditelja u Modriči.

Roditelji su ogorčeni i traže da se deca vrate u kako kažu normalnoj školi kakvu svi znaju i kakvu su oni nekada pohađali.

Foto: V. Blagojević

-Ja sam majka četvoro dece i četiri đaka. Znači potrebna su mi četiri lap topa ili skupa telefona i četiri interneta. To je apsurd i glupost, deca trebaju da imaju doživljaje iz škole, školski raspust, da znaju kako je učiti i posle odgovaranja dobiti ocenu, pa kako je i pobeći sa časa, da imaju druga i drugaricu, da li Lazara, Miloša, ili Stefana, da li Zoricu ili Ružicu a ne Huvej, Lenor i Samsung - ogorčena je majka Slavica Đukić.

Sobzirom da je najavljen početak rada škola u ponedeljak 2.novembra, roditelji iz Modriče su definisali svoje zahteve.

-Tražimo da se vrati normalno funkionisanje nastave i da čas traje 45 minuta, da se deca ne dele po grupama da se vrati rad u normalno odelenje. Ono što je najvažnije tražimo da u školskim toaletima ima sapun za ruke, ubrusi za ruke i toalet papir. Roditelji smatraju da nastavnici obraćaju najveću pažnju merenju temperature na ulasku u školu i dezinfikciji ruku, a kada dete ima potrebu da ode u toaleta onda nemaju čime oprati ruke niti ih obrisati pto može biti izvor razne zaraze.– naznačio je Igor Vidović administrator grupe „Vratimo decu u škole“.

Foto: V. Blagojević

On je najavio nastavak protesta ispred škole u Modirči do kako je rekao ispunjenja zahteva roditelja.

-U toku je rad na formiranju koordinacinog tela koje bi rokovdilo protestima roditelja učnika u celoj Republici Srpskoj. Za početak biće tu roditelji iz Bijeljnie, Modriče Doboja i Prijedora..- rekao je Vidović i napomeno da u ovom trenutku grupa „Vratimo decu u škole“ ima 14 272 člana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili