BOLJI ŽIVOT ČUVA ZAVIČAJ: Opština Ugljevik simbol urbane sredine, novi drumovi povezali i najudaljenija sela sa gradom

V. Mitrić

21. 10. 2020. u 10:24

OPŠTINA Ugljevik je, u relativno kratkom roku, od nekoliko godina, izgradila više od 250 kilometara asfaltnih puteva, zahvaljujući čemu su sa gradom, ali i ključnim drumovima, povezana i najudaljenija sela i zaseoci tog dela Republike Srpske.

БОЉИ ЖИВОТ ЧУВА ЗАВИЧАЈ: Општина Угљевик симбол урбане средине, нови друмови повезали и најудаљенија села са градом

Foto: V. Mitrić

Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik, smatra da je izgradnja kvalitetne putne mreže, ali i izgradnja mnoštva vodovoda, uređenje postojećih i izgradnja novih škola, igrališta, domova kulture i hramova, imalo značajnu ulogu što je, u velikoj meri, zaustavljeno, „curenje“ ljudi iz podmajevičkog kraja.

Vasilije Perić/Foto: V. Mitrić

- Često je bilo zluradih ljudi, koji su nam zamerali da, tobože, isuviše ulažemo u infrastrukturu, posebno, u drumove, naglašavajući da će „bela kuga“ učini svoje, pa će naša posla biti „ćorava“ - priča načelnik Vasilije Perić.

- „Ćoravi“ su, međutim, ispali oni koji su držali takve pridike, a naši krajevi, i najudaljeniji, Bogu hvala, puni su dečje graje i nastavićemo da ih pomažemo koliko god možemo, kako bi postali što urbaniji kao i naš grad, koji simbol urbanosti ne samo u Republici Srpskoj.

A, po zahtevu i nalogu načelnika Perića, u gradskom jezgru, sve je „pod konac“, od travnjaka, cvećnjaka do staza, parkova, trgova i fasada zgrada za čije je ulepšavanje lokalna vlast, u nekoliko navrata, izdvajala posebno sredstva.

Ugljevik/Foto: V. Mitrić

- Kao lokalna vlast, činimo, zaista, sve što je moguće da nam kraj bude i lepši, i ugodniji i prijatniji za boravak i život naših ljudi, ovaj kraj je, bez sumnje, postao „mamac“ za mnoge turiste iz zemlje i inostranstva, jer za tako nešto, osim sjajnih smeštajnih kapaciteta, imamo i sadržaje, od odličnih bazena, stadiona, hotela do kulturnog-istorijskog blaga i prirodnih čari i lepota. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći