POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BIJELjINI: Kršenje mera zatvara radnje

V. M.

15. 10. 2020. u 22:01

ПОГОРШАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: Кршење мера затвара радње

Foto: V. Mitrić

EPIDEMIOLOŠKA situacija na području Grada Bijeljina, u vezi sa virusom korona, pogoršava se, jer se svakodnevno registruje sve veći broj obolelih i to sa teškom kliničkom slikom – istaknuto je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije.

U protekla 24 časa na području Grada Bijeljina registrovano je 12 novih slučajeva pozitivnih na virus korona. U kovid bolnici  hospitalizovano je 15 pacijenata, od kojih je osam sa teškom kliničkom slikom, a dva su na respiratoru. Najveći broj pozitivnih je u dobi do 35 godina života.

Sve  mere Gradskog štaba usklađuju se sa republičkim, koje su produžene do 2. novembra. Ukazano je na neophodnost pojačanog rada svih nadležnih organa i službi, s ciljem valjanog sprovođenja epidemiloških mera. S tim u vezi, naglašeno je da je od 13. oktobra u primeni Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kojim je propisano da je u vršenju nadzora nadležni inspektor ovlašćen da pravnim licima i preduzetnicima zabrani rad, ukoliko utvrdi da se u kontrolisanom objektu ne sprovode zaštitne mere.

Gradski štab  doneo je i zaključak da se u okviru obuke članova biračkih odbora za predstojeće izbore, obavi i edukacija određenog broja članova u sprovođenju epidemioloških mera na dan izbora, kao i da se odobri novac za nabavku dezinfekcionih i drugih sredstava u te svrhe.  U susret lokalnim izborima strankama i drugim učesnicima izbornog procesa sugerisano je da se strogo pridržavaju propisanih zdravstvenih mera. Još jednom je apelovano na stanovništvo da ozbiljno shvati pogoršanje epidemiloške situacije i da se, u skladu s tim, maksimalno disciplinovano ponaša i poštuje naložene mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)