JELIĆ JE OSTAVIO NEIZBRISIV TRAG U RAZVOJU SRPSKE: Obeležena 13. godišnjica od smrti šestog predsednika RS

Vid Blagojević

29. 09. 2020. u 18:46

POVODOM trinaest godina od smrti Milana Jelića bivšeg predsednika Republike Srpske na gradskom groblju u Modriči, u prisustvu porodice, bivših najbližih saradnika i prijatelja, pomen je služio vladika zvorničko tuzlanski Fotije.

ЈЕЛИЋ JE  ОСТАВИО НЕИЗБРИСИВ ТРАГ У РАЗВОЈУ СРПСКЕ: Обележена 13. годишњица од смрти шестог председника РС

Foto: V.Blagojević

Nakon pomena, na Jelićev grob, osim porodice,cveće su položili predstavnici opštine Modriča i institucija vlasti Republike Srpske i BiH.

 -Naš ponos ne prestaje, samo je veći iveći. Mislim da je moj pokojni otac to svojim delima i zaslužio.Sve što se dešava i što mu se poklanjamo iz godine u godinuna ovomgrobu on je zaslužio izato smo ponosnina njega - rekao je Petar Jelić sin pokojnog Milana Jelića

Prošlo je 13godina  a vreme nije ništa promenilo, samo je potvrdilo da obeležavanje godišnjice smrti Milana Jelića iz godine u godinu sve više pokazuje kakav je bio čovek i koliko se ceni njegov doprinos razvoju Modriče i Republike Srpske.

-Građani Modriče treba da budu ponosni na to što su imali Milana Jelića. On nikada neće biti zaboravljen ni za RS ni za Modriču. Ono što je Milan uradio za kratak deo svog života je veliko delo.

Mogao je Milan još moga toga uraditi za svoju Modriču i Srpsku da ga je poslužilo zdravlje -rekao na grobu Radovan Višković predsednik Vlade Republike Srpske

Na godišnjicu smrti na groblju se okupljaju građani, komšije i prijatelji,oni koji Milana Jelića pamte kao velikog čoveka.

Ove godine pandemija je učinila svoje,pa su pomenu prisustovali samo članovi uže  porodice i nekada najbliži saradnici, da bi se poklonili senima pokojnog prijatelja.  Mladen Krekić načelnik opštine Modriča kaže da je teško doći na grob čoveka koga  smo cenili,voleli i poštovali.

Foto: V.Blagojević

-Drago mi je da i na današnji dan vidim da Milan nije zaboravljen i da svi ovi ljudi ovde delimo iste emocije i da nam zaista Milan nedostaje, da nedostaje našem gradu, našim građanima - kaže Novka Marković iz Modriče.       

Povodom 13 godina od Jelićeve smrti srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodikuputio je pismo Petru  sinu pokojnog Milanu kojem je naglasio:“Milan Jelićje  ostavio neizbrisiv trag u razvoju Srpske, jačanju njenih institucija, a posebno Modriče.“

 Milan Jelić iznenada je preminuo 30.septembra 2007.godine od srčanog udara u 51.godini.

Smrt ga je zatekla na dužnosti šestog predsenika Republike Srpska. Jelić je bio i predsednik Fudbalskih saveza RS i BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)