BROJNA REAGOVANJA NA LAŽNE OPTUŽBE: Evo šta stoji iza napada na Viškovića

S. M.

23. 09. 2020. u 14:51

NAKON što su “provaljeni” sarajevski pokušaji diskreditacija premijera RS lažno ga optužujući za delo ratnog zločina kroz izmišljene izjave svedoka usledila su mnoga reagovanja političara RS. Oni su saglasni da je napad na premijera RS napad na celu RS, a iza svega stoji SDA i “bošnjačko Sarajevo”.

БРОЈНА РЕАГОВАЊА НА ЛАЖНЕ ОПТУЖБЕ: Ево шта стоји иза напада на Вишковића

Foto: D. Pozderović

Predsendik DNS, Nenad Nešić, rekao je da su napadi na predsednika Vlade RS, Radovana Viškovića plod podmetanja i spletki režiranih u kuhinji ratno-paraobaveštajnog sarajevskog podzemlja.

- Premijer Višković, nažalost, prolazi udare, podmetanja i spletke režirane u kuhinji ratno-paraobavještajnog sarajevskog podžemlja, i to je matrica po kojoj oni funkcionišu – okaljati svakog Srbina i pritiscima ga naterati da povije kičmu i igra po njihovim notama. No, siguran sam da je premijer Višković čist kao suza i da će ovi koji su udarili na njega polomiti zube - rekao je Nešić povodom napada iz Sarajeva na premijera Republike Srpske. 

Foto D.Pozderović

Nešić je istakao da "lažni, profesionalni, svedoci, lažni transkripti jasno govore da čitav ovaj udar za cilj ima pritisak na premijera". 

- Oni jednostavno funkcionišu na takav način i nema Srbina iz Republike Srpske koji ima jasan i snažan politički stav, a da nije prošao kroz tu njihovu matricu po kojoj su svi Srbi ili “zločinci” ili kriminalci. Nijedan Srbin po njima nije smio biti pripadnik Vojske Republike Srpske, niti takvi smiju vršiti određene funkcije, dok su “zlatni ljiljani” i ratni bošnjački genarali i dalje najuticajnije ličnosti na političkoj sceni i bukvalno su iznad države - dodao je Nešić.

Predsedavajuća Kluba SNSD u Parlamentu BiH  Snježana Novaković Bursać, rekla je da su napadi na premijera Radovana Viškovića do sada najniži pokušaj diskreditacije visokih zvaničnika Republike Srpske u režiji političkog Sarajeva.
- Reč je o sramnom i na potpunoj konstrukciji zasnovanom pokušaju skretanja pažnje sa problema u samoj stranci SDA i Federaciji BiH - istakla je Bursaćeva. 

Foto: Novosti

Ona je dodala da nasuprot konfuziji u formiranju vlasti u Federaciji, Vlada RS funkcioniše i izvršava sve svoje ustavne nadležnosti. 

- Osim toga, radi se o dosad najnižem pokušaju diskreditacije visokih zvaničnika Republike Srpske u režiji političkog Sarajeva, što unosi dodatno nepovjerenje i narušava procese za koje se deklarativno zalažu - navodi Bursaćeva.

Predsedavajući Kluba delegata srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta BiH Sredoje Nović rekao je da su napadi na predsednika Vlade RS plod montaže Obaveštajno-bezbednosne agencije, instruisane iz najvišeg vrha SDA, kako bi se skrenula pažnja sa stanja u Federaciji BiH i u vrhu ove stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije