OTVARA SE PRODAVNICA ZA PENZIONERE: Posebne cene i popusti za najstarije Trebinjce

Tanjug

21. 09. 2020. u 13:56

TREBINjE će do kraja septembra dobiti prodavnicu za penzionere sa ekonomskim cenama, a zahvaljujući dotacijama Gradske uprave, ta prodavnica će odobravati i posebne popuste za penzionere sa slabijim penzijama.

ОТВАРА СЕ ПРОДАВНИЦА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Посебне цене и попусти за најстарије Требињце

Foto: Novosti

To je dogovoreno na sastanku predstavnika penzionera i gradonačelnika Trebinja Mirka Churića, objavile su Nezavisne novine.

- Penzioneri koji imaju penziju do 200 KM (102,2 evra) imaće popust u toj prodavnici 50 posto na godišnjem nivou, popust za one koji primaju do 300 KM (153,4 evra) biće 35 posto, a penzioneri sa penzijama do 404 KM (206,5 evra) imaće popust 25 posto - rekao je Ćurić novinarima.

Naveo je da će iz gradskog budžeta za ovakav vid subvencija biti izdvojeno pola miliona maraka na godišnjem nivou.

Ovaj jedinstveni projekat u regionu će, kako kaže, biti pozitivan primer i drugima, ali i jedan u nizu projekata Grada koji će, prema njegovim rečima, barem unekoliko olakšati život za 7.800 trebinjskih penzionera.

Ćurić je dodao da će prodavnica imati maksimalno do 50 artikala i to osnovnih životnih namirnica i da ostali građani neće imati pravo da kupuju u njoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)