ZA SMRT SUVOZAČA DVE GODINE: Branko Trivunović kriv za ugrožavanje saobraćaja

O. M.

16. 09. 2020. u 21:00

BRANKO Trivunović (48) iz Glamoča osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na dve godine zatvora, jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo njegov suvozač Stevo Babić (49).

ЗА СМРТ СУВОЗАЧА ДВЕ ГОДИНЕ: Бранко Тривуновић крив за угрожавање саобраћаја

Foto:

Trgagedija se dogodila 21. jula prošle godine u Strojicama kod Šipova na regionalnom putnom pravcu Jezero - Kupres. Došlo je do sudara Trivunovićevog "ford tranzita" sa "lend roverom", kojim je upravljao Mirko Kiza (62) iz Mrkonjić Grada.

U presudi se navodi da je Trivunović u trenutku nesreće bio u stanju teškog pijanstva, sa čak 2,15 promila alkohola u krvi.

Od siline udara suvozač iz "forda" Stevo Babić je zadobio smrtonosne povrede glave.

Osim zatvorske kazne sud je Trivunoviću izrekao i jednogodišnju zabranu upravljanja vozilom "C" kategorije. Zabrana će stupiti na snagu po pravosnažnosti presude, a vreme provedeno u zatvoru neće biti uračunato u vreme trajanja zabrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)