NALAZI ODLOŽILI ROČIŠTE: Suđenje banjalučkim "prljavim inspektorima"

O. MATAVULj

09. 09. 2020. u 05:33

POČETAK suđenja suspendovanim inspektorima PU Banjaluka Nenadu Grujiću i Jeleni Florjan, optuženima za primanje mita u iznosu od 20.000 KM, odloženo je za 1. oktobar, jer se Florjanova nije pojavila u sudnici.

НАЛАЗИ ОДЛОЖИЛИ РОЧИШТЕ: Суђење бањалучким прљавим инспекторима

Foto D.Pozderović

Njen branilac, advokat Miljkan Pucar, izostanak je pravdao tvrdnjom da ona ima zdravstvene tegobe zbog kojih se javila lekaru. Kao dokaz, sudu je predao odštampane fotogragije nalaza i mišljenja jedne privatne ambulante iz Banjaluke, koje mu je optužena poslala viber porukom. U nalazu se navodi da Florjanova dan pre suđenja javila lekaru jer ima povišenu temperaturu, oseća slabost, bolove u leđima.

Republički tužilac Goran Glamočanin nije imao poverenja u nalaze privatne ambulante. Sudu je predložio da angažuje veštaka, kako bi se očitovao o nalazima i ocenio da li je odsustvo optužene zaista bilo opravdano.

Sudija Branimir Jukić je odbio predlog tužilaštva i suđenje odložio za 1. oktobar.

- Nemam načina da proverim ovo što piše u nalazu i smatraću da je ovaj nalaz opradvao odsustvo optužene - rekao je sudija Jukić.

 

Foto D.Pozderović

Jelena Florjan

Republičko javno tužilaštvo RS Grujića i Florjanovu tereti da su, radeći kao inspektori za privredni kriminalitet, u februaru ove godine od direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića zahtevali mito od 30.000 KM kako bi obustavili istragu koju su protiv njega vodili po anonimnoj krivičnoj prijavi.

POLICAJAC IZBEGAO PRIVOĐENjE

SUDIJA Branimir Jukić uočio je da se policijski službenik Oliver Knežević u dva navrata nije odazvao na poziv suda. Želeo je da naloži njegovo privođenje u sud, ali ga je tužilac odgovorio.

- Bili su godišnji odmori i verovatno je bio sprečen da dođe. Predlažem da mu uputite poziv na PU Banjaluka u kojoj je zaposlen - rekao je Glamočanin.

- Grujić je 18. februara od Vidića primio 20.000 KM da u okviru svojih službenih ovlašćenja izvrše radnju koju ne bi smeli. Ostatak iznosa od 10.000 KM osumnjičenima je trebalo da bude predat nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za direktora Srednjoškolskog doma - navodi se u optužnici.

Grujić je uhapšen čim je od Vidića primio mito u označenim novčanicama, a primopredaju je pratila policija.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri