NENAD NEŠIĆ O SPORAZUMU IZ VAŠINGTONA: Dogovor bitan za ceo region

S. M.

05. 09. 2020. u 12:03

Predsdnik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić ocenio je da je sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa između Beograda i Prištine odličan iskorak u stabilizaciji regiona, te da je jako značajno da su u doba opšte ekonomske krize deblokirani veliki infrastrukturni projekti koje je do sada stopirala Priština.

НЕНАД НЕШИЋ О СПОРАЗУМУ ИЗ ВАШИНГТОНА: Договор битан за цео регион

Foto: DNS

- Sporazum ima tri aspekta: ekonomski, bezbednosni i kulturno-istorijski. Deblokada velikih infrastrukturnih projekata jako je značajna i sa stanovišta sanacije ekonomskih posljedica pandemije korona virusa. Moram priznati, mene, kao Srbina i vernika, posebno raduje dio koji se odnosi na zaštitu SPC i vraćanje njene imovine. Ujedno me sramota što živim u državi u kojoj ne postoji ni minimum volje da se SPC vrati njena imovina u Sarajevu, prokomentarisao je Nešić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, kaže on, uradio sjajan posao jer ne samo da nema govora o priznanju tzv. Kosova, nego je stavljen jednogodišnji moratorijum na zahtjeve za članstvo u međunarodnim organizacijama.

- Slobodno možemo reći da je protekla sedmica istorijska za celi region. Osim ovog sporazuma, u Crnoj Gori je došlo do demokratskih promena kojim će biti rešeno pitanje otimačine imovine SPC i vraćena unutrašnja stabilnost državi, smatra lider DNS.

Nešić na kraju zaključuje da je vreme da i u BiH shvate da ne trebamo ostati ''crne ovce u regionu'', i da se 'svi okrenemo rešavanju ekonomskih problema i izgradnji dobrih odnosa u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024