CVIJANOVIĆ: SDA često lopticu prebacuje u tuđe dvorište

S.M.

25. 08. 2020. u 17:03

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da SDA kada je rešavanje problema migranata u BiH, lopticu prebacuje u tuđe dvorište. Cvijanović smatra da SDA treba da ponese odgovornost za mnoge procese, jer je doprinela mnogim od tih procesa.

ЦВИЈАНОВИЋ: СДА често лоптицу пребацује у туђе двориште

Foto: D. Pozderović

- Sa druge strane, ako je već u pitanju rešavanje, oni zauzimaju vrlo važne pozicije na nivou Saveta ministara i na nivou BiH, ali isto tako i na nivou FBiH i kantona, tako da se od njih očekuje da rade i doprinose pronalaženju rešenja, a ne otežavanju situacije, rekla je Cvijanović.

Ocenila je i da su besmislene izjave ministra bezbednosti BiH Selme Cikotića.

- Umesto da se zaista bavimo suštinom tog problema, bavimo se besmislenom pričom kako je porasla potrošnja, kako su migranti "kobajagi" zamena za turiste, kojih nemamo zbog epidemije virusa korona i sve druge stvari koje sam tamo čula - rekla je Cvijanović.

- SDA pokušava da krivicu svali na Srpsku, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, ali i Srbiju. Migrantska kriza je ozbiljan problem, koji je uzdrmao region i neophodan je adekvatan pristup,navodi Cvijanović.

Ipak, kako ističe, nije sigurna da je SDA ozbiljan partner za rešavanje ovih problema, jer je i njihova istorija delovanja problematična.

- Ta stranka ima prilično problematičan istorijat odnosa sa mnogim područjima, počevši od onog vremena kada su dolazili strani ratnici na prostor BiH, kada su dobijali ovde bez ikakvih problema državljanstva i druga dokumenta, a ni danas ne vidim opredeljenost da se bave tim problemom, rekla je predsednica Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina