„PUN GAS“ PODSTICAJA: Opština Ugljevik deli 2000 km za nova radna mesta

V. Mitrić

21. 08. 2020. u 20:44

NAČELNIK opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je rešenja o podsticaju za 20 firmi koja su u prethodnom periodu otvorila 33 nova radna mesta i zaposlila ljude sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske iz ove opštine.

„ПУН ГАС“ ПОДСТИЦАЈА: Општина Угљевик дели 2000 км за нова радна места

Foto: V. Mitrić

Perić je pojasnio da je za svako novo radno mesto opština Ugljevik iz budžeta izdvojila po 2.000 KM a ukupno za ovu namenu 66.000 KM.

Foto: V. Mitrić

- Za ovu godinu predviđeno je ukupno 350.000 KM podsticaj privredi i poljoprivredi, a rebalansom ćemo povećati na 500.000 KM jer je trenutno stanje, izazvano krizom takvo da je neophodno pomoći privredi najavio je Perić, ističućio da je opština Ugljevik među najvećim prosekom plata u Srpskoj kao i da ima jednu od najmanjih stopa nezaposlenosti.

- I u narednom periodu potrudićemo se da budemo dobar partenr svim firmama koje rade na području opštine Ugljevik - obećao je Perić.

Vlasnik Doma za stare ljude Lazar Milošević iz Tutnjevca, dobio je podsticaj 16.000 KM, jer je otvorio novih osam radnim mesta.

- Svaka pomoć je dobrodošla, a pogotovo u ovakvim okolnostima kada smo ograničeni sa prijemom novih korisnika - rekao je Milošević i zahvalio opštini Ugljevik na podršci i pomoći.

Foto: V. Mitrić

Vlasnik firme „Budućnost“ Milan Ilić dobio je podsticaj za jedno radno mesto 2.000 KM.

- U ovo vreme kada je sužen prostor trgovine na veliko i malo, ovaj podsticaj će nam dobro doći ali i sama briga opštine Ugljevik za nas je velika - rekao je Ilić. V.Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024