U SRPSKOJ DO SADA KORONOM ZARAŽENO 265 DECE DO 14 GODINA: Podatke otkrio direktor Instituta za javno zdravstvo RS

S. M.

17. 08. 2020. u 15:22

DIREKTOR Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković istakao je da su, od ukupnog broja zaraženih virusom korona u Srpskoj, njih 120 mališani do četiri godine, a 145 deca od pet do 14 godina.

У СРПСКОЈ ДО САДА КОРОНОМ ЗАРАЖЕНО 265 ДЕЦЕ ДО 14 ГОДИНА: Податке открио директор Института за јавно здравство РС

D. Pozderović

Prema njegovim rečima, do sada nije bilo nijedno dete sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. 

Zeljković je istakao da je jako važno da građani u Srpskoj budu svesni da počinje školska godina i da je neophodno da se pridržavaju preporučenih mjera Instituta. 

- Bitno je da svaki pojedinac bude svestan svoje odgovornosti. Kada govorimo o deci, tu posebno mislimo na srednjoškolce koji moraju biti svesni značaja nošenja maski i držanja fizičke distance - rekao je Zeljković na konferenciji za novinare u Banjaluci. 

Zeljković je dodao da je zbog neodgovornosti pojedinaca dolazilo do pogoršanja epidemiološlke situacije i povećanja broja zaraženih, te posebno apelovao na roditelje da vode računa o preporučenim mjerama. 

- Samo poštovanje mera ne odnosi se samo na školu, nego i na kuću. Poštovanje mera u školi neće dovesti do smanjenja rizika od zaraze ako se mere ne poštuju u kući - naglasio je Zeljković. 

On je dodao da je važno da roditelji prate zdravstveno stanje svoje dece i da pravovremenu reaguju i u slučaju pojave simptoma obaveste porodičnog lekara, koji će dalje postupiti po propisanom protokolu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći