SASTANAK VUČIĆA I BORENOVIĆA: Saglasni da je jasno definisana trajna pozicija Srpske

S.M.

petak, 07. 08. 2020. u 18:15

САСТАНАК ВУЧИЋА И БОРЕНОВИЋА: Сагласни да је јасно дефинисана трајна позиција Српске

Foto: PDP

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i predsednik PDP Branislav Borenović istakli su važnost poštovanja Dejtonskog sporazuma, na kojem počiva dvoentitetsko ustavno uređenje BiH i jasno definisana trajna pozicija Srpske.

Na sastanku u Beogradu istaknut je značaj regionalne saradnje zemalja zapadnog Balkana, kao i održavanja dobrih međustranačkih odnosa PDP i SNS, saopšteno je iz PDP.

Borenović je iznio stavove o ključnim ekonomskim i demografskim izazovima sa kojima se suočava Republika Srpska, kao i o veoma složenim političkim odnosima unutar BiH.

Foto: PDP

On je istakao značaj Srbije za Republiku Srpsku, kako u ekonomskom, tako u kulturnom, duhovnom i nacionalnom smislu.

Vučić je naglasio da Republika Srpska uvijek može očekivati podršku i pomoć Srbije, bez miješanja u unutrašnje političke i partijske odnose.

Foto: PDP

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Veljko

07.08.2020. 20:24

Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, a što se nas tiče njegovo očuvanje nikad nije bilo sporno. Poštujemo BiH ali ćemo sa RS uvek imati posebne odnose.

Ivana

07.08.2020. 23:15

Srbija poštuje Dejtonski sporazum. Aleksandar Vučić zaista radi savršeno za interes naroda i državu, radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi.