NOVI POLITIČKI TRANSFER U RS: Ozren Petković kandidaturu ispred SDS zamenio sa SNSD

LJ. ĐURIĆ

07. 08. 2020. u 17:37

KANDIDATURU za načelnika Petrova na opštinskim izborima 15.novembra ispred SDS, aktuelni prvi čovek izvršne vlasti Ozren Petković, zamenio je kandidaturom ispred SNSD.

НОВИ ПОЛИТИЧКИ ТРАНСФЕР У РС: Озрен Петковић кандидатуру испред СДС заменио са СНСД

Foto: LJ. Đ

Prema izvorima našeg lista u SNSD, do transfera Ozrena Petkovića došlo je na inicijativu predsednika SNSD Milorada Dodika. Celi posao završio je upravo predsednik GO SNSD u Doboju i aktuelni poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Obren Petrović.

- Nedavno promovisani kandidat izpred SNSD u Petrovu dr Zoran Blagojević će biti nosilac liste te stranke za Skupštinu opštine i biće mu ponuđeno da preuzme funkciju direktora Opšte bolnice ili mesto predsednika SO Petrovo - rečeno je našem listu iz dobojskog SNSD, koji je predvođen Petrovićem obavio ovu stranačku "transakciju".

I upravo se Petković poziva na saradnju Petrova i Doboja, kao jedan od razloga njegove promene stranačkog dresa.

- Naša opština je nerazvijena, sa malim budžetom, što je prepreka za realizaciju brojnih projekata koji bi imali za cilj poboljšanje uslova života na ovom prostoru. Mi smo teritorijalno i na brojne druge načine oslonjeni na grad Doboj i prirodno je i logično da se dogovaramo i da radimo skupa. Dobio sam ponudu da za predstojeće lokalne izbore idemo u jednom taboru i već smo od republičkog rukovodstva dobili načelnu saglasnost za realizaciju nekoliko osmišljenih i predloženih projekata . izjava je Petkovića nakon transfera.

Ovaj najnoviji politički transfer će, bez sumnje, ozbiljno uzdrmati SDS. Taj potres započeo je neposredno nakon Opštih izbora, odnosno početkom prošle godine. Tada je redove SDS napustio dugogodišnji Gradonačelnik Doboja Obren Petrović, kojeg su, kako je izjavio našem listu, "oterali" iz te stranke.

-Nisam napustio SDS već su me iz njega oterali, konkretno tadašnji predsednik Vukota Govedarica - rekao je za "Novosti" Petrović, koji je kao predsednik Gradskog odbora SDS Doboj u redove SNSD preveo gotovo kompletno članstvo i stranačku infrastrukturu.

Nedavno se njegovim primerom poveo i Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, za kojim jedan po jedan prelaze mnogi istaknuti članovi ogranka SDS u tom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)