LEPOTA BAZENA MAMI KUPAČE: Poseta Šamačkim bazenima prepolovljen ove godine

Vid Blagojević

07. 08. 2020. u 15:05

ZBOG pandemije virusa korona bazeni u Šamcu su kasnila sa početkom rada gotovo mesec dana i zbog toga su već na početku sezone nastali veliki gubici u poslovanju.

ЛЕПОТА БАЗЕНА МАМИ КУПАЧЕ: Посета Шамачким базенима преполовљен ове године

Foto: Vid Blagojević

U proteklih 20 godina od kada postoje bazeni u Šamcu, sezona za kupače trajala je od 1 juna do 1 septembra. Tada je dnevna poseta bila oko 500 kupača  na šamačkim bazenima. Institut za javno zdravstvo RS je početkom jula izvršio analizu bazenske vode i utvrdio da je kvalitet vode u šamačkim bazenima u granicama referentnih vrednosti.

- Nama je poseta pala za 50% u odnosu na prošlu godinu, najvećim delom zbog pandemije, ali i zbog toga što nisu došli na odmore naši ljudi iz inostranstva. Pozivam kupače da iskoriste svaki lep dan za kupanje jer garantujemo ispravnost vode i poštivanje svih mera zaštite od korone - kaže Stojan Mionić vlasnik bazena u Šamcu.

Foto: Vid Blagojević

Kako kaže Mionić tri puta dnevno se vrši dezinfekcija platoa bazena, prostorija oko bazena, ležaljki, suncobrana, a sanitarna inspekcija svaki dan kontroliše uslove na bazenu, na ulazu se daljinskim termometrom meri temperatura posetiocima.

- Strogo se pridržavmo svih propisanih mera kao što su 10 kupača na 100 kvadrata bazena. Inače veliki bazena je površine 1400 a manji, dečije je površine 700 kvadrata. Bez obzira koliko ima posetilaca, na bazenu mora raditi 20 radnika kao bi sve bilo po propisu. Moram reći da je turistička privreda u ovoj pandemiji pretrpela najveće štete.

Mi smo mali u odnosu na velike turističke komplekse, međutim  očekujem da nas Vlada RS subvencioniše sa na primer po 2 marke po kupaču, kako bi preživeli ovu godinu i izvršolo sve obaveze prema državi - predlaže Mionić.

Proteklih godina na šamačke bazene redovno su dolazili pored šamčana igosti iz Odžaka, Modriče, Gradačca, Orašja. Veliki deo gostiju je na ove bazene dolazio iz Babine Grede i Slavonskog Šamca iz Hrvatske.

Zbog pojačanih kontrola na granici i tih gostiju ove godine nema. Pa ipak u menadžmentu šamačkih bazena očekuju da će do kraja avgusta vreme biti naklonjeno kupačima i bar donkle popraviti ovogodišnju sezonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)