BESPLATNO ILI 5O KM: Počelo testiranje na virus korona u Ugljeviku

V.Mitrić

05. 08. 2020. u 11:01

БЕСПЛАТНО ИЛИ 5О КМ: Почело тестирање на вирус корона у Угљевику

Foto: V. Mitrić

DOM zdravlja Lopare počeo je testiranje za virus korona, koje će se odvijati svakim radnim danom od 7 do 15 časova, besplatno za pacijente kod koji postoji sumnja da su zaraženi.

Direktor ove zdravstvene ustanove, dr Želimir Nešković, rekao je da je reč o brzim serološkim testovima na IGM i IGG na antitela. Uvođenje testova na kovid-19 plod saradnje sa nemačkom kompanijom „Domatek“ od kojih su i nabavljeni testovi.

- Na poziv ove kompanije sa kojom opština Lopare ima odličnu saradnju pre deset dana prisustvovao sam predstavljanju patenta o brzom otkrivanju virusa korona i to sam preneo u našu zdravstvenu ustanovu - rekao je Nešković. Značajno je da se u Srpskoj upotrebe iskustva Bavarske u borbi protiv virusa korona koja je jedna od najrazvijenijih evropskih oblasti kako u privredi tako i u zdravstvu.

- Sve ovo smo postigli uz podršku našeg prijatelja, uspešnog privrednika i humanitarca Miroslava Kojadinovića i za nas je velika čast jer možemo da sarađujemo sa najrazvijenijim delovima Evrope - kaže Nešković.

Oni koji žele da se komercijalno testiraju na kovid-19 mogu to da obave u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma Zdravlja Lopare po ceni od 50 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)