POSLE 29 GODINA, IZ ZADIMLJENIH KAFIĆA NA „MERAJU“: Čajničani sa sajta „Novosti“ saznali za otvaranje hotela „Orijent“

R.Milović

02. 08. 2020. u 14:21

ČAJNIČE je u lokalnom medijskom mraku, pa otuda i ne čudi, što su iz „Novosti“ saznali da je, posle 29 godina, proradio hotel „Orijent“ koji bukvalno visi nad gradom.

ПОСЛЕ 29 ГОДИНА, ИЗ ЗАДИМЉЕНИХ КАФИЋА НА „МЕРАЈУ“: Чајничани са сајта „Новости“ сазнали за отварање хотела „Оријент“

Foto: R.M.

- Prvi gosti su bili Boris Pašalić ministar šumarstva i Slaven Gojković, generalni direktor „Šuma Republike Srpske“.

- Sa ovog vidikovca su Čajniče imali kao na dlanu, a „Orijent“ je uz sve to ušao u granice „Parka prirode-Cicelj“ kakav je status dobilo područje iznad grade pre dve godine. Kupovinu spaljenog, ruševnog „Orijenta“, koje je pre minulog rata, baš kao i danas, bio hotelski „bum“ na Gornjedrinskoj regiji, započeo je bivši direktor Neđo Mašić, a nama 230 zaposlenih u ŠG „Vučevica“, u čast je palo „otvaranje“- kaže za „Novosti“ Marko Mićević vršilac dužnosti direktora „Vučevice“.

Foto: R.M.

Marko Mićević ispred "Orijenta"

Čim su na sajtu „Novosti“ saznali za početak rada „Orjenta“, na vidikovac, od 5-6 minuta hoda iz centra grada do „Orijenta", pred hotel je pohrlilo i mlado i staro.

- Ne da sam oduševljen, već presrećan što u ovom ambijentu, zdravom i ugodnom, mogu da, okružen stoletnim omorama, pijem kafu. Ovo je raj na zemlji, a kad vam to kažem ja, verujte mi na reč jer sam dugo radio u Čehoslovačkoj, kasnije u Slovačkoj, a obišao uzduž i popreko Kinu, Tajland, Maleziju i bivšu Jugoslaviju - kaže za naš list Vasilije Tupeša, rodom iz Čajniča.

Foto: R.M.

Vasilije Tupeša i Neđo Mašić

Njegovu radost, što se, posle 29 godina može sesti u bašti hotela, nisu skrivali ni bračni par Slađana i Milenko Pavlović, Lazo Kovačević i Boban Šubara, Srđan Mićević, Duda Pavičević, Tomo Racković…

- Sa ministrom Pašalićem, mojim direktorom i delegacijom iz Elektroprivrede iz Trebinja, dogovorili smo izgradnju uspinjače od Orijenta ka brdu Stražbenica, gde se nalazi ski-staza, koju ćemo proširiti i osavremeniti, jer smo opremu dobili  sa Jahorine. Sam "Orijent" sa 40 soba i poslovnim prostorom u koji će se iz sadašnje dve zgrade u Gradu, preseliti Direkcija ŠG „Vučevica“ raspolaže sa 1.700 kvadratnih metara korisnog prostora - kaže direktor Mićević.

Ovaj prvi avgustovski vikend, neočekivano je oraspoložio Čajničane, koji su godinama, neki od rođenja, u "Orijentu“ gledali samo ruglo grada.

                                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri