BRŽI OD „BRZE POŠTE“: Priča o Slađanu Kuzmanoviću, poštaru iz Rudog

R. Milović

28. 07. 2020. u 12:02

SLAĐAN Kuzmanović zaposlen u Pošti Rudo, što motorom, što peške, teritorijalno pokriva više od pola Opštine Rudo, sa poluprečnikom od 20 kilometara.

БРЖИ ОД „БРЗЕ ПОШТЕ“: Прича о Слађану Кузмановићу, поштару из Рудог

Foto: R. Milović

- Pisma, telegrame, račune za struju, telefon i druge pošiljke nosim u 20 sela, ne računajući manje zaseoke. I sela i kuće u njima su razbacane po proplancima, pa se mnogo i pešači. Od grada je najdalja Strgačina, pa Bjelugovina, Strgači, Popov do… Pokrivan i područje Ustibra, do kojeg moram preći kroz Pribojski Sjeverin, putem dugim četiri kilometra, a odatle i dva granična prelaza, od Ustibra do Međurječja, onog čuvenog „ BiH-ostrva“ u teritoriji Srbije. Po potrebi raznosim poštu i po gradu, koji pripada kolefinici.. Radim to i po suncu, kiši i snegu, blatnjavim, klizavim seoskim sokacima. Ima li išta gore, nego kada pred kuću sa pismom stigne „glibav-kaljav, prljav“ poštar- kaže za „Novosti“ Slađan Kuzmanović.

Foto: R. Milović


Njemu doktoi ne moraju propisivati, za dobro zdravlje, ture hodanja.Radi duže od 20 godina i nema ni dana bolovanja. Građani kažu da je brži od „brze pošte“, što mu godi, a to izražava smeškom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a