ZARAŽENO OSAM LICA U STARAČKOM DOMU: Korona hara po Modriči

Vid Blagojević

24. 07. 2020. u 17:29

INSTITUT za javno zdravlje Republike Srpske saopštio je danas, da je 10 osoba iz Modriče bilo pozitivno na korona testu.

ЗАРАЖЕНО ОСАМ ЛИЦА У СТАРАЧКОМ ДОМУ: Кoрoнa хaрa пo Moдричи

Foto:

Radi se o osam starijih osoba koje su bila smeštena u Domu za starija lica u Gornjim Kladarima kod Modriče. Pozitivna na testu bila je i medicinska sestra iz Doma zdravlja i njena kćerka. Zaražena  medicinska sestra radi na protokolu i nema kontakta sa visoko rizičnim pacijentima. U Domu zdravlja potvrđuju da je 9 zaraženih osoba trenutno smešteno u dobojsku bolnicu na lečenje.

Foto:

- Medicinska sestra ima blage simptome i ono što je važno ne radi direktno sa pacijentima, nego je deo administarcije. Nama se prosečno pet osoba dnevno javi sa povišenom temperaturom koji odmah moraju po proceduri biti testirani. Za sada fudbalski klub nije klaster jer je samo jedan fudbaler zaražen. Nije klaster ni starački dom jer je u domu ostalo smešteno još 14 zdravih starijih osoba sa radnicima. – naglasio je Darko Stefanović direktor Doma zdravlja Modriča

Na sednici, štab  je donio odluka da od 27.jula ponovo počne sa radom dečiji vrtić uz maksimalno poštovanje svih propisanih mera epidemiološke zaštite.

Foto:

-Svi radnici vrtića su testirani, 24 vaspitačice i 4 kuvarice bile su negativne i one će početi sa radom. Obaveza vrtića je da testira i radnice spremačice. Roditelji su potpisali izjave da svoju decu dovode u vrtić na vlastiti rizik. I pored toga moramo preduzeti sve mere  da nakon 4 meseca ova ustanova počne normalno da radi. Od komunalne i redovne policije tražim da maksimalno kontrolišu i kažnjavju ne nošenje maski i rad ugostoteljskih objekata. – naglasio je Mladen Krekić načelnik opštine Modriča.

Sa današnjim danom 119 lica iz Modriče je bilo zaraženo, 27 je još aktivno, 98 je izlečeno,  152 lica se trenutno nalazi pod lekarskim nadzorom.                      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice