REPUBLIČKI ŠTAB RS: Obavezne maske na otvorenom, gde nema distance od dva metra

R. S.

20. 07. 2020. u 15:48

REPUBLIČKI štab za vanredne situacije u Srpskoj doneo je na današnjoj sednici zaključak o obaveznom nošenju maski na otvorenom tamo gde nije moguće obezbediti distancu između osoba od dva metra.

РЕПУБЛИЧКИ ШТАБ РС: Обавезне маске на отвореном, где нема дистанце од два метра

Foto: D. Pozderović

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić podvukao je da to ne znači generalno obavezu nošenja maski na otvorenom, nego poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo RS kojima su precizirane okolnosti kada je to neophodno.

- Mislimo pri tome na pijace, autobuska stajališta, redove gde ljudi čekaju zbog nekih obaveza, trgovinske lance na otvorenom… Dakle, tamo gde se okuplja veći broj ljudi. To podrazumeva i sahrane i razne manifestracije koje organizuju lokalne zajednice ili privatna lica - rekao je ministar Šeranić.

On je naveo da i dalje ostaje na snazi  zaklljučak o okupljanju maksimalno  50 osoba, da se produžava odluka o održavanju takmičenja bez prisustva publike, kao i rad ugostiteljskih objekata do 23 časa.

Šeranić je ocenio da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i dalje nepovoljna, kao i da se posebno prati situacija u određenim lokalnim zajednicama.

On danas nije precizirao sa koliko  testova trenutno raspolaže Republika Srpska,  ali je istakao da ih ima “dovoljno”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna