MALOLETNU ĆERKU PRODALI ZA 2.000 KM, PLAĆENA TRANSFEROM PREKO "VESTERN UNIONA": Šokantni detalji trgovine decom u Banjaluci

O.M.

11. 07. 2020. u 18:30

МАЛОЛЕТНУ ЋЕРКУ ПРОДАЛИ ЗА 2.000 КМ, ПЛАЋЕНА ТРАНСФЕРОМ ПРЕКО ВЕСТЕРН УНИОНА: Шокантни детаљи трговине децом у Бањалуци

Foto: Avaz

MUP RS podneo je izveštaj Tužilaštvu RS o novom slučaju trgovine decom, odnosno maloletnom Romkinjom iz Mostara koju je njena majka Almasa S. za 2.000 KM prodala Jasminu Seferoviću i njegovom ocu LJubi Seferoviću, poznatom iz predmeta ubistva DŽenana Memića iz Sarajeva.

- Izveštaj je prosleđen tužilaštvu zbog sumnje da je troje prijavljenih počinilo krivično delo trgovina decom. Delo je počinjeno u periodu od decembra 2018. do februara 2020. u Banjaluci - navode u MUP RS.

Kako saznajemo, Jasmin Seferović se tereti da je vrbovao, držao i prihvatio 17-godišnju maloletnicu radi zaključenja prisilnog braka i eksploatacije njenog rada. Brak je "sklopio" njegov otac LJubo Seferović koji je, da bi dobio pristanak, njenoj majci isplatio 2.000 KM. Alamasa S. je na to pristala i kćerku prodala za pomenuti iznos.

Da sve bude još šokantnije istražitelji su pronašli i zvaničan trag kupovine.

- Utvrđeno je da je maloletnica plaćena novčanim transferom preko "Vestern uniona" - tvrdi izvor blizak istrazi.

Kao što su "Novosti" pisale, istraga je pokrenuta nakon što je maloletnica u martu zatečena kako s bebom prosi banjalučkim ulicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)