NEPRESPAVANA NOĆ I U HERCEGOVINI: Građani ne kriju strah od zemljotresa

D.Curać

14. 03. 2024. u 19:03

CELU Hercegovinu uznemirala je serija zemljotresa, od kojih je najači bio u 4.07 sa epicentrom na terotriji opštine Nikšić (5,3 stepena Rihterove skale), nedalako od granice sa BiH, između opština Bileća i Gacka.

НЕПРЕСПАВАНА НОЋ И У ХЕРЦЕГОВИНИ: Грађани не крију страх од земљотреса

D. Curać

Stanovnici tog dela Republike Srpske nakon podrhtavanja tla nisu krili uznemirenost, pogotovo u Bileći, gde se najjače osetilo.

- Probudila me jaka tutanjava. U tim trenucima čovek instiktivno reaguje. Krenuo sam prema sobi sa decom koja su takođe bila budna. Nismo spavali nakon toga, a osetili smo još dva potresa nakon toga koji su bili dosta blaži – rekao nam je jedan Bilećanin.

U toj opštini nije bilo materijalne štete, ali su nadležni ipak odlučili da u četvrtak ne bude nastave u osnovnim i srednjim školama.

- Neprirodna huka se osetila i sat vremena nakon prvog, najjačeg zemljotresa. Obilazimo teren i za sada nema materijalne štete. Ipak, procenili smo da osnovne i srednje škole i vrtiće neće raditi – rekao je načelnik Bileće Veselin Vujović.

Najvažnije je ne paničiti

Načelnik Štaba za vanredne situacije grada Trebinje Stevan Bekan pozvao je građane da budu smireni.

- Važno je istaći da mi živimo u trusnom području, ovo nije prvi put da se dešava u Hercegovini, moramo naučiti živeti sa tim. Najvažnije je ne paničiti, ako je moguće u ovakvoj situaciji ostati miran, voditi računa o deci i porodici i  poslušati upustva koja mi redovno dajemo i koja smo i danas dali -  rekao je Bekan.

I iza Trebinjaca je neprespavana noć. U Operativnom centru JU “Ekologije i bezbednosti Trebinje” naveli su da  nije primljena nijedna dojava o materijalnoj šteti. Ipak, građani tog grada kažu da je bilo strašno.

- Bilo je strašno. Čovek se u tim trenucima čini bespomoćan, a tek kada je stalo uhvatio me strah. Ne toliko za mene, više za članove moje porodice koji su takođe bili budni – komentar je bio jednog od građana Trebinja.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu