PREDIZBORNA KAMPANJA U TREBINJU UVELIKO POČELA: I Šapurić želi gradonačelničku fotelju

D.Curać

14. 03. 2024. u 08:15

IAKO do lokalanih izbora u Srpskoj ima i više od šest meseci, kampanja u Trebinju uveliko je počela. Kada je u pitanju opozicija, tu je sada sve poznato i kandidat za gradonačelnika biće Lazar Radan sa Liste "Za pravdu i red".

ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА У ТРЕБИЊУ УВЕЛИКО ПОЧЕЛА: И Шапурић жели градоначелничку фотељу

Foto SRNA

Na drugoj strani, kandidaturu za tu poziciju najavljuju i iz vladajuće koalicije u Trebinju, a prvi je to učinio predsednik NDP-a Bojan Šapurić.

- Ozbiljno razmišljam o kandidaturi. To još uvek nije definitivno, jer treba da razgovaramo sa koalicionim partnerima. Imamo korektne odnose u koaliciji, ali bi trebalo uneti nekih novina u tu priču - istakao je Šapurić.

Ipak, teško je očekivati da predsednik NDP-a dobije podršku vladajuće kolacije s obzirom na to da SNSD u Trebinju važi za najjaču partiju. Aktuelni gradonačelnik Mirko Ćurić ne odbacuje mogućnost razgovora oko zajedničkog kandidata, ali na neki način potvrđuje da će ga SNSD predložiti.

- Nije sporno da svako ima pravo da se kandiduje. Ipak, tu postoji određena procedura. Prvo treba da dobijete podršku sopstvene partije, pa se pregovara sa koalicijom da se vide planovi i programi, i kada se sve to uskladi, ide se sa jednim kandidatom - rekao je Ćurić.

Opozicija

LISTA "Za pravdu I red" objavila je još u septembru lani ime svog kandidata za gradonačelnika, Lazara Radana, a kako sada stvari stoje, podršku će imati od SDS-a, PDP-a i Narodnog fronta.

- Iskreno verujem da ću imati podršku svih opozicionih stranaka - rekao je Radan.

U SNSD-u još uvek nisu istakli ime kandidata, ali nije tajna da su predizborni sastanci sve češći, ne samo unutar te partije već i sa vladajućom koalicijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu